Şeker "ÖTV indirimi yapılmalı"

Kırklareli Esnaf Sanatkârlar ve Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker yaptığı yazılı açıklamayla 'Esnafımızın işleri durma noktasına geliyor. Taksi, minibüs, otobüs, kamyon, çekici 'de ÖTV indirimi yapılmalı' dedi.

 

HABER MERKEZİ


Şeker; açıklamasında şunları söyledi;
“Şoför esnafımız şehir içinde, şehirlerarasında tüm yurdumuzu kapsayan karayolu ağı üzerinde yolcu ve yük taşımacılığının en ağır emekçisi olarak bu kamu görevini yerine getirmektedir.
Türk şoför esnafımız helal lokma peşinde koşan devletine saygılı üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirme mücadelesi veren çoluk çocuğunu milletine yararlı bir şekilde yetiştirmek için küçük sermayesini emeği ile birleştirip mücadele veren insandır. Yük ve yolcu taşımacılığı sektöründe ki kapasite fazlalığı esnafımızı işsizliğe sürüklemektedir. Ulaşım sektörünün desteklenmesi gerekmektedir;
Yurtiçi yolcu ve yük taşımacılımın % 90 lık bir bölümü karayolu ile yapılmaktadır.
Taksi, minibüs, otobüs, kamyon, çekici 'de ÖTV indirimi yapılmalı.
Gece, gündüz, kar, kış yağmur, çamur, bayram, demeden ekmek parası için mücadele eden yolcu ve yük nakliyeci esnafımızı en çok sıkıntıya sokan akaryakıt zamlarının ticaret erbabına uygulanmamasını arzu etmekteyiz. Yapılan zamlardan sonra işlerimiz durma noktasına gelmiştir.
Dünyayı dolayısı ile Ülkemizi de derinden etkileyen ekonomik krizden tüm sektörler gibi ticari araç sahiplerimizde nasibini almıştır.
Piyasalarda büyük bir durgunluk var para döngüsü çok az İnşallah kısa sürede üretim artar insanların alım güçleri çoğalır dolayısı ile bizim işlerimize de olumlu şekilde yansır.
Yurtiçi yolcu ve yük taşımacılının % 90 lık bir bölümü karayolu ile yapılmaktadır.” (ek)