Şeker; "Yolcu taşımacılığı bizim işimiz ve ekmeğimizdir"

Şeker; 'Yolcu taşımacılığı bizim işimiz ve ekmeğimizdir'

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak; ülke genelinde büyük marketlerin servis taşımacılığı adı altında yolcu taşımakta olduğunu, şoför esnafının müşterilerini ellerinden alarak işlerine ve ekmeklerine mani olduklarını kaydetti.

Şeker konu ile ilgili olarak şunları kaydetti;

“Ilk bakışta bu uygulama ücretsiz ve vatandaş yararına olarak görülebilir ancak söz konusu alışveriş merkezleri bu taşımacılık faaliyetlerinden dolayı ortaya çıkan maliyetleri sattıkları mallarına dahil etmekte dolayısı ile vatandaştan ücretini dolaylı olarak almaktadır. Bu yapılırken binlerce şoför esnafımızın işine mani olmaktadır.

Yolcu taşımacılığı bizim işimiz ve ekmeğimizdir. Bu merkezler bizlerin işini yapmayı bırakıp vatandaşa sattıkları mallan daha ucuza satarsa hem vatandaş hemde binlerce şoför esnafı ve ailesi memnun olacaktır.

Bu nedenle marketlerin ve alışveriş merkezlerinin yolcu taşımacılığı yapması bir an önce engellenmelidir.

Yük nakli yapan şoför esnafımızda çok zor şartlar altında mücadele etmekteler sektörümüzde faaliyet gösteren nakliyecimize çare olacak olan şehirler arası ton kilometre üzerinden hesap yapılarak kiraların bu orantılarda uygulanmasını istiyoruz.   Bugün yapılan istatistiklerde araçlarımızın 3 km.1 de 1 It. Mazot tükettiğini biliyoruz kiralarında buna göre belirlenmesini talep ediyoruz.

Bu uygulama olmadığı için komisyonculuk yapanlar sadece mazot parası karşılığı iş teklifi yapmaktalar.

Ulaştırma bakanlığımızdan yük nakli yapan şoför esnafımıza yönelik çıkarılacak nakliye birimleriyle ilgili yeni bir yasanın hayata getirilmesi doğrultusunda taleplerimiz mevcuttur.

Esnaf ve sanatkar için; Çıkarılmasını beklediğimiz ekonomi paketinde yolcu ve yük nakli yapan şoför esnafımızın da kapsama dahil edilmesini umut  ediyoruz.”