"Selçuk Gündaş cinayeti ile ilgili 5 şüpheli yakalandı"

* CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek'iun, Güney Afrika'da Selçuk Gündaş'ın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak TBMM'ye verdiği Soru Önergesi'ne cevap geldi. 

 


HABER MERKEZİ
Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Akıncılar Köyü’nden olan Selçuk Gündaş, 02 Mayıs 2009 tarihinde Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Johannesburg Kentinde, muhasebeci olarak çalışmakta olduğu benzin istasyonuna soygun düzenleyenlerin silahlı saldırısı neticesinde yaşamını yitirmişti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, bu olayı 13 Mayıs 2009 tarihinde TBBMM’ye taşıyarak İçişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile verdiği Soru Önergesi’nde;
“02 Mayıs 2009 tarihinde Güney Afrika'nın Johannesbung kentinde çalıştığı benzin istasyonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Selçuk Gündaş'ı öldüren failler yakalanmış mıdır?
Bakanlığmızca bu olayla ilgili olarak Güney Afrika Hükümeti nezdinde bugüne kadar hangi girişimler yapılmıştır?
Yurt dışında yaşamını sürdürürken böyle bir saldırı sonrasında yaşamını yitiren vatandaşımızın Türkiye'deki yakınlarının, bakanlığınızca bilgilendirilmesi gerekli değil midir? Ailenin hiçbir şekilde bilgilendirilmemiş olması olağan bir uygulama mıdır?” diye sormuştu.
Dışişleri Bakanlığı’ndan CHP Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek’e verilen cevapta şunlar kaydedildi:
“Güney Afrika Cumhuriyeti'nde (GAC) mukim Kenan ve Bedriye oğlu, 20.09.1975, Çorlu doğumlu Selçuk Güldaş isimli vatandaşımız 2 Mayıs 2009 gecesi, Johannesburg'un yaklaşık 110 km güneyindeki Klerksdorp şehrinde, çalıştığı benzinliği soymaya çalışan bir grup silahlı kişi tarafından vurularak öldürülmüştür.
Pretoria Büyükelçiliğimizden bildirildiğine göre, GAC Polisi Klerksdorp Organize Suç yetkilisi, olayla ilgili olarak beş şüphelinin yakalandığını, şüphelilerden ele geçirilen iki silahın balistik incelemeye gönderildiğini ve inceleme sonuçlarının beklendiğini, bu kişilerin bilahare mahkemeye çıkarılacağını belirtmiştir.” (s)