Semerci; "Bizlere olan katkılarından dolayı yerel basına teşekkür ediyorum"

Semerci; 'Bizlere olan katkılarından dolayı yerel basına teşekkür ediyorum'

Adli Yargı Kararnamesi gereğince Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Kilis C.Başsavcısı Bülent Bingöl de Kırklareli C.Başsavcısı olarak görevlendirildi.

Bu kapsamda, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, dün gazetemize bir veda ziyareti gerçekleştirildi. Genel Yayın Yönetmenimiz Öznur Tüzün’ün konuğu olan Başsavcı Semerci, görev yaptığı süre içerisinde desteklerinden ötürü, yerel basın mensuplarına teşekkür etti. Semerci, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yeni projelerinden de bahsetti.

Dün saat 11.30 sıralarında gazetemizi ziyaret eden Semerci açıklamalarında şunları kaydetti; 

“Ben 2005 yılının Temmuz ayı kararnamesi ile Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandım. Görev yaptığımız bu dört yıllık süre zarfında, yerel basından büyük bir destek, ilgi ve alaka gördüm. Bu bağlamda Öznur Tüzün hanımın şahsında, tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

“Yerel basın, görevim süresince gerekli hassasiyeti gösterdi”

Ayrıca bazı suçlarda, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın harekete geçirilmesi anlamında, yerel basının çok büyük bir etkisi oldu. Bu tür konularda halkı bilgilendirmek adına, basınımız gerekli hassasiyeti gösterdi. Yine basın mensuplarımız yargılama sürecinde, kanunun gerektirdiği kurallara uydular. Önemli soruşturmalarda bizleri hiç rahatsız etmediler.”

Amaç; hükümlüleri topluma kazandırmak

Başsavcı Semerci, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın önceki ve yeni projelerinden de bahsetti. Semerci;

“Bizler bu süre zarfında, Cezaevimizde çok güzel çalışmalar yaptık. Örneğin ben burada göreve başladığımda, Cezaevi'nde ortak salon, çok amaçlı salon gibi önemli işlevler yoktu. Bu eksikliği giderdik. Daha sonra hükümlülerimizle ilgili gönüllü eğitim çalışmalarına başladık. Bilhassa, hükümlülerin becerilerini ön plana getirmek, o becerileri sivil yaşamda da hayata geçirtmek amacıyla, onlara birçok imkan sağladık. Avrupa Birliği fonlarından istifade ederek, Türk-Iş Kurumu ile birlikte bir projeyi hayata geçirdik;

Şu anda da yeni bir proje aşamasındayız. Avrupa Birliği fonlarından yararlanarak, bu projeyi de gerçekleştireceğiz.

Yine bu dört yıllık süre zarfında, Kırklareli iline ekonomik bir katkı olması için, Kırklareli eski Valisi Hüseyin Avni Coş'un da destekleriyle ilimiz Kavaklı mevkiinde, 700 dönümlük alanda, hükümlülerimiz için son derece önemli, Açık cezaevi projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladık. Onay alındı, proje çalışmaları devam ediyor.

En geç 2010 yılında faaliyete geçecek bu çalışma sayesinde; burada bulunacak mahkumlar tüm meslek dalları ile ilgili, iş kollarında eğitim görme ve çalışma imkanı bulacaklar. Bu iş kolları sayesinde hükümlülerimiz meslek sahibi olacaklar. Böylece tahliye olduktan sonra bu hükümlüler, kendi kendilerine hayatlarını sürdürebilecek iş gücüne sahip olabilecekler. Bu projeyi hayata geçirebildiğim için çok mutluyum” dedi.

“Kırklareli’ne yakışan bir Adliye Sarayı istiyoruz”

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli’nin yeni bir Adliye Sarayı’na ihtiyacı olduğunu da vurgulayarak şunları söyledi;

“Adliye Sarayımız ile ilgili bir problemimiz var. Şu anda bulunduğumuz bina bize yetmiyor. Kırklareli halkına da yakışmadığını düşünüyorum. Bu bağlamda yeni bir arsa tahsisi konusunda çalışmamız oldu. Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan ile birlikte bir yer tahsisi gerçekleştirildi. Proje çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 9.000 metre kare büyüklüğündeki Yeni Adliye Sarayımızın yeri, Sungurbey Caddesi üzerinde yer alıyor. Amacımız Kırklareli'ne en azından 50 yıl boyunca hizmet verecek bir bina yapmak. Adalet Bakanlığı'ndan onay bekliyoruz.”

Başsavcı Semerci’den, gazetemiz çalışanlarına son öğüt

Başsavcı Semerci açıklamalarını şöyle noktaladı;

“Ben bir yargı mensubu olarak, basının mutlaka özgür olması gerektiğini düşünüyorum. Siz basın emekçileri, kısıtlı gelir imkanları içerisinde çalışıyor ve halkın bilgi edinme ihtiyacını karşılıyorsunuz. Ancak çağımız, bilgi çağı. Artık tüm bilgiler bir tuş ile önümüzde. Dünya küçüldü. Size önerim; çok okuyun ve dünyayı tanıyın.”

Önadım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Öznur Tüzün de, tüm hizmetlerinden dolayı Başsavcı Esat Semerci’ye Kırklareli halkı adına teşekkür etti ve yeni görev yerinde esenlikler diledi. Daha sonra Başsavcı Semerci tüm Medya Grubumuz mensupları ile vedalaşarak gazetemiz tesislerinden ayrıldı.