"Sen Nasıl Seviyorsun?" Konulu 1. Ulusal Şiir Yarışması'nda ödüller sahiplerine kavuştu

"Sen Nasıl Seviyorsun?" Konulu 1. Ulusal Şiir Yarışması'nda ödüller sahiplerine kavuştu

Kırklareli Belediyesi ile Kırklareli Şair - Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği  "Sen Nasıl Seviyorsun?" Konulu 1. Ulusal Şiir Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Kırklareli Belediyesi’nin Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz Cuma akşamı, Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören saat 20.00’de start aldı.

Ödül törenine; Kırklareli Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Il Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tosun, Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, Kırklareli Şair - Yazarlar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican ve çok sayıda şiire gönül vermiş katılımcı iştirak etti.

Kırklareli Belediyesi Basın ve Il Halkla Ilişkiler Müdürlüğü’nde görevli Özge Düzen’in sunuculuğunu üstlendiği programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Mustafa Ermiş yaptı. Ermiş konuşmasında şunları kaydetti;  

“Bugün 13 Kasım 2009 Cuma. Sizler şimdi bir tarihe tanıklık ediyorsunuz. Kırklareli'de ilk defa kurulan Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği ile Kırklareli Belediyesi, kültür sanat alanında açtıkları 1. Ulusal Şiir Yarışması finaliyle tarihe bu ilk notu düşmüşlerdir. Biz bu projeyi Kırklareli Belediye Başkanı Sayın Avukat Cavit Çağlayan'a, götürdüğümüzde; bu proje "insanımıza hizmettir" diyerek bizi heyecanla karşıladı. Huzurunuzda kendisine ve emeği geçen belediyemiz personeline sevgi ve saygılarımı sunarım.

Bizim, Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği 30 Ağustos 2008'de kuruluş kararını aldıktan sonra hemen arkasından 29 Ekim 2008'de de genel kurulunu yapmıştır. Birinci yılımızı doldurduk. Amacımız; doğru düşünen, doğru söyleyen çağdaş insan kimliğidir. Insana saygılı bir şekilde hizmet etmek ve doğru olanı düşündürmektir. Bu cümleden olarak; daha çok genç kesime hitap etmek isteriz. Kültür sanat alanında var olan hizmet eksikliğini biliyoruz. Kırklareli'nin tanıtımına da bir katkımız olacağına inanıyoruz. Yurdumuzun büyük bir kesime sesimizi ulaştırdık.

Bu inancımızın belgesi “Biz39” Dergisi'ni çıkararak yayın hayatına başladık. Bugün 4. sayımızı çıkarmış bulunmaktayız. Iki ayda bir yayınlanan dergimize Kırklareli halkının katkılarını bekliyoruz. Yani sizler- bizler doğru düşünce etrafında birleşip beraberce hareket edersek, Kırklareli'ni daha iyi anlatabiliriz. Doğru düşünüp doğru söylemenin çağdaş insan kimliği olduğuna inanıyoruz ve yürüyoruz.”

Ermiş konuşmasının ardından, “Kırklareli Güzellemesi” adlı şiirini, sunucu Özge Düzen ile birlikte, Kırklareli’nin nostaljik görüntüleri eşliğinde okudular ve katılımcıları alıp, adeta başka yerlere götürdüler. Ardından ödüllerin sunumuna geçildi.

Serbest Vezin dalında eseri birinci seçilen Hicabi Türkoğlu, sahneye davet edildi ve Hakan Konyar’ın Ney’i, Samet Gezer’in gitarı eşliğinde “Sözcük Anlamını Yitirmiş” adlı şiirini okudu. Büyük alkış alan şiirin ardından, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan şaire ödülünü takdim etti.

Daha sonra sırasıyla Serbest Vezin dalında ikinci ve üçüncü seçilen eserler için ödül sunumuna geçildi. Ancak şiiri ikinci seçilen Mustafa Keleş ve yine aynı dalda eseri üçüncü seçilen Mustafa Bülbül özel nedenlerden ötürü törene katılamadıkları için kendilerinin yerine ödüllerini Dernek Başkanı Mustafa Ermiş ve “Biz 39” dergisi Yazı Işleri Müdürü Hümeyra Aras teslim aldılar.

Sonrasında ise ikinci kategorinin ödül sunumuna geçildi. Hece Vezin dalında şiiri birinci seçilen Ibrahim Şaşma’nın da törene iştirak edemeyişinden ötürü ödülünü Dernek Genel Sekreteri Buket Gövce aldı. Daha sonra şiiri bu kategoride ikinci seçilen Mürvet Cenik sahneye davet edildi. Cenik “Sevgi Üstüne” adlı şiirini başarıyla okudu ve salondan büyük bir alkış aldı. Cenik ödülünü Vali Yardımcısı Abdurrahman Inan’ın ellerinden aldı. Yarışmanın bu kategorideki üçüncüsü ise “Sen Nasıl Seviyorsun?” adlı şiiri ile Mazlum Cihangir’di. Cihangir de güzel şiirini Kültür Merkezi’ni dolduran şiir dostları ile paylaştıktan sonra ödülünü Il Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Tosun’dan aldı.

Özel Teşvik Ödülü’ne de; Pınarhisar Ilköğretim Okulu öğrencisi Aybüke Abinç’in “Ben Böyle Seviyorum” isimli şiiri layık görüldü. Abinç’in Atatürk sevgisini anlatan bu şiiri salonda en çok alkış alan eser oldu. Genç şaire ödülünü Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican verdi. Ikican yaptığı konuşmasında organizasyondan duyduğu memnuniyetti dile getirerek, “Paramparça” adlı şiirinden de iki kıta okudu. Bu güzel gece ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Sadık Gürbüz’ün seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle son buldu.