"Sen Nasıl Seviyorsun"

'Sen Nasıl Seviyorsun'

Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği, Kırklareli Belediyesi’nin katkılarıyla yepyeni bir ilke daha imza atıyor. Kuruluşundan bu yana değişik faaliyetlerle yelpazesini daima geniş tutan dernek daha önce, “BIZ 39” adlı eğitim ve kültür sanat dergisini Kırklareli edebiyat dünyasına kazandırmıştı.

Sanatla ilgili yeni arayışlarını sürekli olarak sürdüren Kırklareli Şair Yazar ve Sanatçılar Derneği şimdi de, düzenleyeceği şiir yarışmasıyla ulusal çapta bir organizasyona imza atmaya hazırlanıyor.

Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “1. Ulusal Şiir Yarışması”nın konusu “Sen Nasıl Seviyorsun” olarak açıklandı.

Yarışmanın şartnamesi de şu şekilde;

Katılmak isteyen yarışmacı; ister “hece vezin” isterse “serbest vezin” dalında tek bir şiir ile katılabilir. Yarışmaya katılan şiirlerin, hiçbir yerde yayınlanmamış ve ödül almamış olması şarttır. Şiirler daktilo veya bilgisayar ile yazılacaktır. Bir şiirin iki sayfayı geçmemesi gerekmektedir. Şiirler 6 (altı) nüsha olarak gönderilecektir. Şairler şiirlerine; isimlerini-soyisimlerini, mahlaslarını çağrıştırıcı isimler yazamazlar. Ancak kendi rumuzlarını yazmaları gerekmektedir. Bu rumuz, şiirin sağ üst köşesine yazılacaktır. Şiirin altına imza dahi atılamaz. Şiir tamamıyla katılımcı şaire ait olacaktır. Şiir yarışmasına, jüride bulunan üyelerin birinci dereceden akrabaları katılamaz. Yazılı şiir (6 nüsha) bir zarf içine koyularak kapatılacak ve aynı zarfın üstüne şiir rumuzu yazılacaktır. Şair yarışmacılar bir kağıda, adını-soyadını-mahlasını-kısa özgeçmişini-tebligat için açık adresini-telefonlarını yazarak, ikinci bir zarfın içine koyarak kapatıp ve zarfın üstüne, rumuz-şiirin adı ve yarıştığı dal türünü yazacaklar (hece vezin veya serbest vezin gibi); her iki zarfı, üçüncü bir zarfın içine koyup kapatarak, aynı zarfın üstüne yazışma adresini yazıp posta veya kargo ile;

Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği Mustafa Kemal Bulvarı Kültür Pasajı No:33 Kırklareli  adresine yollayacaklardır. Yarışmanın son katılım tarihi 30 Ağustos 2009’dur. Jüri üyeleri, ödüller ve ödül töreninin tarihi, yarışmanın bitiş tarihi olan 30 Ağustos’ta açıklanacaktır. Yarışma sonuçları; basın, telefon, posta ve internet aracılığı ile duyurulacaktır. Yarışmaya katılan şiirler geri verilmez. Bu şiirlere telif hakkı ödenmez. Yarışmaya katılan şiirlerden yazarı sorumludur. Yarışmayı açan kurum ve dernek, bu yarışmadan dolayı sorumlu tutulamaz. Yarışmayı kazanmış olsa dahi, başka bir eserden alıntı yapanların ödülleri geri alınacak, eserin esas sahiplerine de haber verilecektir. Şairin kendisine ait olmayan eserler yarışma dışıdır. Çok sayıda imla hatası olanlar, okunamayanlar, küfür, hakaret, müstehcen, din, dil, ırk ayrımcılığı yansıtan şiirler yarışma dışıdır. Posta ile başvurulacaktır.

Jüri kararı kesindir, yargıya başvurulamaz. Kazanan eserler ilk defa “BIZ 39” dergisinde yayınlanacaktır. Başvuru tarihinde geçerli olan, Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre suç teşkil eden şiirler yarışma dışı olup sorumlusu yalnızca yazarıdır.

Bu yarışmaya katılan tüm şiir sahipleri yukarıdaki şiir yarışması şartnamesinin hüküm ve kurallarını aynen kabul etmiş sayılır.

Dernek Başkanı Mustafa Ermiş, Türkiye çapında düzenlenecek bu yarışmaya katkı sağlayan Kırklareli Belediyesi’ne sonsuz teşekkür ettiklerini belirterek, katılacak herkese başarılar diledi. Yarışma için 0532 282 36 22 nolu telefondan ve “biz39dergisi@gmail.com” adlı elektronik posta adresinden irtibat kurulabilir.