Sentetik çim hayali, adım adım gerçek oluyor

Sentetik çim hayali, adım adım gerçek oluyor

Kırklareli toprak sahası, gün geçtikçe sentetik çim hayalini gerçek yapmaya adım adım ilerliyor. İşte bu hayali gerçekleştirecek ihale de, 20 Temmuz Pazartesi günü yapıldı. İhaleye katılan 11 firmadan 4’ü aşırı düşük teklif verince, İhale Komisyonu söz konusu teklifleri incelemeye aldı. İhalenin neticesi yaklaşık 10 gün sonra, komisyondan çıkacak karara göre belirlenecek.

Kırklareli Gençlik ve Spor eski Il Müdürü Ata Karataş’ın yoğun çabaları, Kırklareli eski Valisi Hüseyin Avni Coş ve milletvekilinin katkıları, Gençlik ve Spor Il Müdür Vekil Süleyman Çetin ve Gençlik Spor çalışanlarının hassasiyeti ile Kırklareli’deki toprak sahanın kısa bir süre sonra sentetik çim sahaya dönüşeceği, 7’den 70’e herkesi heyecanlandırıyor. Karataş konu ile ilgili olarak; “Il Özel Idaresi bu konuda 150.000 TL bütçe ayırırken, Bakanlığımızda 300.000 TL’nın sözünü verdi. Sporcularımız artık çamurdan, topraktan kurtulmuş olacak” demişti.    

Işte bu açıklamadan kısa bir süre sonra hem Kırklareli’nin, hem de Karataş’ın hayali gerçek oldu.

Ve bu kapsamda geçtiğimiz Pazartesi günü, saat 14.00’de sentetik çim işinin yapımını üstelenecek firmanın belirlenmesi için bir ihale yapıldı.

Alınan bilgilere göre ihaleye toplam 11 firma katıldı. Bu firmalar ve teklifleri şöyle;

Üçüncüler Inş.Tic.Ltd.Şti; 404.000 TL, Ekşioğlu Gayrimenkul Yatırım A.Ş.; 579.000 TL, Enver Toklucu Inşaat Müteahhidi; 448.300 TL, Ali Akkol Inş.Taah.Müh.Hiz.; 547.000 TL, Reform Spor Sistemleri ve Inş.Ltd.Şti.; 359.000 TL, Yağmur Mühendislik (Ismail Durmuş); 529.000 TL, Çepniler Inş.San.ve Tic.Ltd.Şti.; 628.000 TL, Can Özdemir Inş. Tur. ve DışTic.Ltd.Şti & Ilba Inş. Mal.Tur.San.ve Dış Tic.Ltd.Şti.; 456.000 TL, Pe-Ba Tekstil.Inş.Tur.San. ve Tic.ltd.Şti; 457.000 TL ve Sporsan Spor Malz.Inş.Mak.Tur.Plastik Gıda San.Tic.Ltd.Şti; 374.000 TL.

Ihaleye katılan bir diğer firma olan Erkan Inş.Tur.Tic.San.Ltd.Şti.’ye ait teklif zarfının üzerinde imza olmadığı için, bu firmanın teklif zarfı değerlendirme dışı bırakıldı. Ayrıca Can Özdemir Inş. Tur. ve DışTic.Ltd.Şti & Ilba Inş. Mal.Tur.San.ve Dış Tic.Ltd.Şti.’nin teklif mektubundaki imza, imza sirküleri ile uyuşmayınca, bu teklif de değerlendirilmedi.

Geriye kalan 9 firmanın tekliflerinde ise, toplam dört firmanın aşırı düşük teklif verdiği anlaşıldı. Bunlar; Üçüncüler Inş.Tic.Ltd.Şti, Enver Toklucu Inşaat Müteahhidi, Reform Spor Sistemleri ve Inş.Ltd.Şti ile Sporsan Spor Malz.Inş.Mak.Tur.Plastik Gıda San.Tic.Ltd.Şti.

Böylece Ihale Komisyonu, tüm teklifleri ineceledikten sonra kararın verileceğini belirtti. Bu da ihale sürecinde yaklaşık 10 günlük bir rötar anlamına geliyor. Bu arada tekliflerin düşük olması, işin sevdindirici yanını da oluşturuyor.  Ihale sürecinin ardından, ilgili firma ile sözleşme imzalandıktan sonra çalışmalar hemen başlayacak ve yaklaşık 90 gün içinde toprak sahamız, sentetik çim ile kaplanmış olacak.