Serdar Türker; "Kaynarca'da seçimi rahat kazanacağız"

* Türker; '1963 yılından bu güne kadar Kaynarca'da 1994-1999 dönemi hariç hep sol partiler kazandı' dedi.

HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ne bağlı Kaynarca Belediye Başkan Adayı Serdar Türker, Kaynarca’yı, köy vasfından kurtararak, Tarih ve Kültür Kenti haline getireceğini,  istihdam sağlayarak gençlerin Kaynarca’dan göçünü engelleyeceğini söyledi.
Görüşmemiz sırasında Kaynarca’nın tarihinden bahseden Türker, Kaynarca’nın Kültür ve Tarih kenti haline gelmesi ile ilgili projelerinin hazır olduğunu, Kaynarca’nın adını Uluslararası alana taşıyacağını belirterek şunları kaydetti; “Kaynarca' nın çok eski bir tarihi vardır. Evliya Çelebi'nin Seyahat Namesinden anlaşıldığına göre MÖ 515 yıllarından beri buralarda insanların yaşadığı anlaşılmaktadır.
 Eski Yunan tarihçilerinin anlattıklarına göre İran Hükümdarı Dara Sikitya Seferi’ne giderken 700 yüz bin kişilik ordusuyla İstanbul Boğazı’nı geçip bu günkü Pınarhisar ve Kaynarca Kasabası’nın bulunduğu yerde Ergene Çayı’nın ayaklarından olan Tara suyunun ve bu günkü Kaynarca membaları adını alan suyun başında konaklamıştır. Bu su Dara’nın çok hoşuna gitmiştir. Suyun başına bir sütun diktirerek "Dara nasıl bu dünyanın hakimi ve hükümdarı ise Kaynarca Suları da suyun hükümdarıdır " ibaresini yazdırmıştır.
Balkan Harbi’nde Bulgarlar buralardan çekilirken kitabeyi söküp Sofya'daki müzelerine nakletmişlerdir. Kitabe hala Sofya’da ki müzede bulunmaktadır.
Kaynarca Kasabası Miladın 46. senesinde Trakya illeri ile beraber Romalıların eline geçmiştir. Milattan 1357 yıl sonra Murat Hüdavendigar tarafından fethedilerek Osmanlıların eline geçmiştir. 14. asırda Türklerin eline geçen Kaynarca Kasabası’nda yerleşen Türklere Yen Türkleri denilmiştir. Kasabanın ismi 1920 yılına kadar Yene olarak anılmış bu tarihten sonra kaynayan menba sularının çok olması nedeni ile Kaynarca adı verilmiştir. Tarih, Kültür ve Doğal güzelliklerle dolu kasabamızın bu değerleri maalesef bu güne kadar hiç ön plana çıkarılmamıştır. Belediye Başkanlığını kazandığımda bu değerleri ön plana çıkaracak, konu ile ilgili projelerimi hayata geçirerek Kaynarca’yı Uluslar arası alanda tanınan bir konuma getireceğim. Bu sayede Dünyanın her yerinden insanlar burada ki tarihi merak edip kasabamıza geleceklerdir. Bu farkındalığı sağlamak ve Kasabamızın tanıtımını doğru olarak yapmak bunun için yeterli olacaktır. Tabi ki bu kapsamlı bir çalışmayı gerektirmektedir. Tarihimizle ilgili Akademik kariyere sahip dostlarımın desteği ile bu güne kadar tanıtımı yapılanamayan menba sularımızın tanıtımını yapacağız. Kaynarcamızda yerin 15-20 metre altında bulunan sıcak kükürtlü suları yer üstüne çıkaracak,  AB fonlarından alacağımız hibe finansla buralarda tesisler kuracağım.  Tarih, Kültür ve doğal güzelliklerimizle, kaplıca tanıtımlarımızı da profesyonel anlamda yaparak,  yurdun her yerinden insanların Kaynarca’ya gelmesini sağlayacak ve Kasabamızı bir Turizm cenneti haline getireceğim. Bu Kaynarca için hayata geçireceğim sadece bir projem. Kaynarca’nın gelişmesi için sayısız önemli projelerim var. Onları da sırası geldikçe hem Basın hem de halkımızla paylaşacağım” dedi.
CHP’nin Kaynarca Belediye Başkan Adayı Serdar Türker Seçimi kazanma şansı hakkında da şu açıklamaları yaptı;
“Kaynarca’da insanların kemikleşmiş bir Atatürk sevgisi olup bu sebeple yıllardır Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermektedirler. Kasabamızın siyasi tarihine baktığımızda 1963 yılından bu güne kadar Kaynarca’da 1994-1999 Dönemi hariç Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) başka bir parti seçim kazanamamıştır. CHP’nin yasaklı olduğu için seçime katılamadığı dönemlerde de sol partiler  (SODEP ve SHP) seçim kazanmıştır. Bu sebeple CHP Adayı olarak seçimi rahat kazanacağımı umuyorum. Yıllarca Banka Müdürlüğü yaptım. Uluslararası firmalarda yönetici olarak çalıştım. Dürüstlüğüme  ve çalışkanlığıma güveniyorum. Belediye Başkanlığını kazanarak çevremde bulunan akademik kariyer sahibi dostlarımın, sosyal ve siyasal çevremin de desteği ile Kaynarca’ya bu güne kadar görmediği en güzel hizmeti vereceğim.” (Faruk Ceylan-Erdoğan Şendir)