Serinlemek için gölete giren lise öğrencisi boğularak can verdi

Kırklareli'nde bir Lise öğrencisi serinlemek için gölede girerek boğuldu.

Edinilen bilgilere göre; Kırklareli’nin Kavaklı Beldesi Değirmencik yolu üzerinde bulunan TEN Öğrenci Yurdu’nda kalan ve Turizm Otelcilik Lisesi 1. sınıf öğrencisi Hasan Muhteza (16) arkadaşlarıyla gittiği Değirmencik Göleti’nde boğuldu.
Arkadaşlarının kurtarma çabaları yeterli olmayınca 156 Jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesi ile birlikte Kırklareli Sivil Savunma Müdürlüğüne ait dalgıç yaklaşık yarım saat aramadan sonra Lise öğrencisi Muhteza’nın cesedine ulaşarak gölet dışına çıkarıldı.
Kavaklı Belediyesi Cenaze aracına bindirilen Muhteza’nın cesedi Kırklareli Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Muhteza’nın Tekirdağ’ Muratlı İlçesinden Kırklareli’ne okumak için geldiği öğrenildi. (s)

Gölette can veren Lise öğrencisi Okulu’nda düzenlene törenle anıldı
* Geçtiğimiz Pazar günü girdiği gölette boğularak hayatını kaybeden Kırklareli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Hasan Murtaza için dün okulunda bir anma töreni düzenlendi.
HABER MERKEZİ
Kırklareli’nin Kavaklı Beldesi Değirmencik yolu üzerinde bulunan TEN Öğrenci Yurdu’nda kalan Kırklareli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 9/C sınıfı öğrencisi Hasan Murtaza  (16) arkadaşlarıyla gittiği Değirmencik Göleti’nde boğularak hayatını kaybetmişti.
Meydana gelen bu olay başta okul arkadaşları olmak üzere tüm ilimizde üzüntü ile karşılandı. Olayın ardından dün saat 11.00’de hayatını kaybeden öğrencinin okulunda Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ile Müdür Yardımcısı Harun Sagun’un katılımı ile bir anma töreni düzenlendi. 
Düzenlenen anma töreninde konuşan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ölüm gerçeğinden bahsederek, meydana gelen olay hakkında bilgiler verdi. Sınıf arkadaşlarının düzenlenecek olan cenaze törenine katılmak istediklerini ancak bunun uygun bulunmadığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ecevit dün öğle namazını müteakiben Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi Fatih Mahallesi Mahalle Camii’nde düzenlenen törene Okul Müdürü Gökhan Erbay, Sınıf Öğretmeni Murat Aktaş ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Sagun’un katıldığını ifade etti.
Olaydan son derece üzgün olduklarını belirten Ecevit, daha sonra ölen öğrencinin sınıf arkadaşları ile sohbetlerde bulundu. Törenin ardından sınıf arkadaşları boğularak hayatını kaybeden Hasan Murtaza’nın sınıftaki sırasının üzerine çiçeklerle donattı. Sınıf arkadaşları böylesine genç bir yaşta arkadaşlarının kaybetmekten son derece üzüntü duyduklarını belirterek, kendisini hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdiler. (s)