Seyyar okul malzemelerine ilgi yok

Seyyar okul malzemelerine ilgi yok

Kırklareli Merkez Ilçede geçen yıla oranla seyyar kırtasiyecilerin sayısı oldukça düştü.

Kalemden kilo ile defter satışına kadar bir çok alternatifin spot fiyatlardan satışı sunulduğu seyyar okul malzemesi tezgahları eski işlerini arıyor.

25 Eylül Perşembe günü 2009- 2010 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile Kırklareli Merkez Ilçe Öğretmenevi karşısında seyyar kırtasiye tezgahı açan Yılmaz Ataman, okul malzemesi satışlarının tat vermediğini belirtti.

10 yıldan bu yana seyyar kırtasiyecilik yaptığını dile getiren Yılmaz Ataman; ”Okulların ilk açıldığı günden beri tezgah açıyorum. Ama halen işlerde bir canlanma yok.

Geçen yıl 50 kuruşa sattığım ürünleri bu yıl 25 kuruşa satmama rağmen yine de gelip soran bile yok. Daha önceki yıllarda Arasta yanında tezgah açıyorduk. Oraları daha işlek olduğu için işler iyi oluyordu.” dedi.

Kredi kartlarının küçük esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirterek sözlerine devam eden Ataman; ”Büyük marketlerin okul malzemesi satması işlerimizi iyice bitirdi. Vatandaş kredi kartına yükleniyor. Işlerimiz zaten sezonluk olduğu için 15- 20 gün sürüyor. Memur emeklisi olmasam, kesinlikle geçinemem.” diye konuştu.