Seyyar oltacıların ekmek kapısı, 'amatör balıkçılar'

Tekirdağ sahilinde avlanan amatör balıkçılar, seyyar oltacıların ekmek kapısı oldu.

     İlkbaharın gelmesiyle Tekirdağ sahilinde avlanan ve sayıları giderek artan amatör balıkçılar, olta, canlı yem, kurşun, misina ve iğne gibi ihtiyaçlarını, seyyar oltacılardan karşılıyor.
     Sahilde seyyar oltacılık yapan Tamer Seven, son iki yıldır ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte tezgah açtığını söyledi.
     Maliye memurluğundan iki yıl önce malulen emekli olduğunu ifade eden Seven, tek koluyla, olta yapıp sattığını ve amatör balıkçıların her türlü malzeme eksiğini karşıladığını bildirdi.
     Sahilde, yalnızca amatör balıkçılara hizmet verdiğini vurgulayan Seven, ''Önceki yıllarda amatör balıkçıların sayısı bu kadar fazla değildi. Ben de yıllarca bu sahilde balık tuttum. Amatör balıkçıların sayısında büyük bir artış var. Balık tutmayı hobi edinen çok kişi var. Onlara hizmet etmek için erken saatlerde tezgahımı açıyorum. Büyük bir talep patlaması var. Balık tutmaya gelenler, bir eksiği olduğunda hemen bize geliyor. İşlerimiz havaların ısınmasıyla birlikte arttı'' dedi.
     Hafta içinde balık tutmaya gelen amatörlerin sayısının, hafta sonundaki yoğunluğu aratmadığını ifade eden Seven, şöyle devam etti:
     ''Hafta sonu da hafta içinde de sahil hiç boş kalmıyor. Hafta içinde, mesaisi biten bir çok amatör balıkçı, avlanmak için buraya geliyor.''
     Amatör balıkçı Hikmet Ceylan ise 9 yıldır Tekirdağ sahilinde balık avladığını belirterek, geçen yıllarda amatör balıkçıların sayısının az olması nedeniyle balık malzemesi satan seyyarların sahile gelmediğini kaydetti.
     Ceylan, ''Artık Tekirdağ'da sayıları azımsanamayacak kadar amatör balıkçı topluluğu var. Arz ve talebe bağlı olarak da artık sahilde seyyar oltacıları görmek mümkün'' diye konuştu.
     Belediye tarafından doldurulan alanın, hiç kimseyi rahatsız etmeden balık tutmaya son derece elverişli olduğunu ifade eden Ceylan, seyyar oltacıların da bütün amatörlerin işini kolaylaştırdığını sözlerine ekledi.