Sezer; "Türkiye'nin her yanında DSP'ye yöneliş var"

Sezer; 'Türkiye'nin her yanında DSP'ye yöneliş var'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Trakya gezisi kapsamında dün akşam saat 20:30 sularında Kırklareli’ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Partililerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Sezer Dingiloğlu Parkı’nın önünden Cumhuriyet Caddesi’ne kadar vatandaşların sevgi seli arasında yürüdü.

Seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra Kırklareli Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay ile birlikte bir konuşma yapan Sezer; “ Gezilerimizde Trakya’nın ayağa kalktığını gördüm. Partimize yoğun bir ilgi var” diyerek  29 Mart Yerel Seçimleri için Kırklarelilierden destek istedi.       

29 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi; Belediye Başkan adayları ve Meclis Üyesi adayları kendi şehirlerinde faaliyetlerini sürdürürken, parti Genel Başkanları da bölge bölge gezerek, hem partilerine destek arıyor, hem de Belediye Başkan adaylarının yanında olup onlara destek vererek, halkın nabzını yokluyor.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’de, seçimler öncesi çıktığı Türkiye turunda, Trakya Bölgesi’ne de bir ziyaret düzenleyerek, halkla bir araya geldi.

6 gün sürecek olan gezisinde Trakya’yı il, ilçe ve belde olmak üzere dolaşan Sezer; dün de Tekirdağ, Lüleburgaz, Babaeski, Vize, Büyükmandıra, Çakıllı, Kaynarca, Ahmetbey ve saat 20:30’da da Kırklareli’yi ziyaret etti.

Gittiği yerlerde, seçim otobüsünün üzerinden halka seslenen Sezer; Türkiye’nin son haliyle ilgili yorumlar dile getirdi, eleştirilerde bulundu, çözümün nasıl olacağı yönünde açıklamalar yaptı.

Saat 13:00’da Lüleburgaz’ın Büyükmandıra Beldesi’ne gelen Sezer’i kalabalık bir halk topluluğu karşıladı.

Burada konuşmalarına DSP Büyükmandıra Belediye Başkan Adayı A. Osman Bayraktaroğlu ile birlikte halkı selamlayarak başlayan Sezer, DSP’nin halkın ihtiyaçlarından doğan bir parti olduğunu ve ülkenin her yerini karış karış dolaştıklarını söyleyerek şunları kaydetti:

“Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Zorluklarımız var. Ancak ne yazık ki sıkıntıyı ve zorluğu görmeyen, kayıkçı kavgası yapan siyasetçilerimiz var. Çiftçi 6 yıl önceki fiyatlarla ürününü satmaya çalıştığı için batma noktasına geldi. Süt sudan ucuz durumda. Esnafımız siftah yapamıyor. Fabrikalar kapanıyor. Ülkede bir kriz yaşanıyor, büyük sıkıntı var. Başbakana bakarsanız kriz falan yok. Televizyon ekranları sonuna kadar ona açık, o televizyon ekranlarından pembe tablolar çiziyor. Türkiye güya onun döneminde hep gelişmiş, ekonomi büyümüş, her şey çok daha iyiymiş.”

Konuşmalarına hükümeti ve izlediği politikaları eleştirerek devam eden Sezer, DSP’nin bundan sonra daha da güçleneceğini ifade ederek halkı selamladı.

Buradan hareketle Babaeski’ye yönelen Sezer, istikamet üzerindeki Pancarköy ve Alpullu’dan geçerken halkla selamlaşmayı ihmal etmedi.

Saat 15:00 sıraları Babaeski’ye gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’i coşkulu bir halk topluluğu karşıladı. Burada DSP Babaeski Belediye Başkan Adayı Ali Seyit Günel ile halkı selamlayan Sezer,

Trakya’da gördüğü tablodan oldukça umutlu olduğunu dile getirerek, “Trakya’da olay bitmiştir, fazla söze gerek yok” diyerek memnuniyetli olduğunu ifade etti.

Sezer Belediye Başkan Adayına da destek isteyerek, Babaeski’lilere şöyle seslendi:

“Bizler il ve ilçelerden otobüslerle insan taşımıyoruz. O ilçenin, o beldenin, o yörenin insanlarıyla buluşuyoruz. Ama, otobüslerle insan taşıyıp miting yapanların ağız dalaşlarını, kayıkçı kavgalarını televizyonlar çarşaf çarşaf yayınlıyorlar. Bizi de görmezden geliyorlar. Bakalım ne kadar görmezden gelecekler?

Türkiye'nin her yanında DSP’ye yöneliş var. Vatandaş gücünü DSP’de birleştiriyor. Çünkü DSP, inançlara saygılı, laik anlayışla toplumun tümünü kucaklayan bir partidir. DSP, Atatürk’ün çizgisinde, Ecevit’in ışığında, halktan edindiği güçle, çözümsüzlük değil çözüm üretmektedir.”

Söylemlerinde Başbakan Erdoğan’ı da eleştiren Sezer, Başbakan’ın pembe bir tablo çizerek halkı kandırmaya çalıştığını iddia etti. Başbakan’ın kömür yardımlarıyla ilgili övünücü sözlerini de eleştiren Sezer, çiftçinin ‘battık’ demesine karşılık, Başbakan’ın “Herşey çok iyi” demesine yüklendi.

Sezer, hükümetin uyguladığı ekonomik politikanın yanlış olduğunu da söyleyerek, “Dışa bağlı, ithalata bağlı ekonomik politikalarla, çiftçiyi, üreticiyi, sanayiciyi bitirdiler. Amerika’dan kopup gelen global krizin etkileri kapıda, 'Tedbir al Başbakan' diyoruz, ’Hamdolsun kriz bizi teğet geçti’ diyor.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın birbirleri ile kavga etmesini de “Siyasete virüs bulaştı” diyerek tanımlayan Sezer, şu cümlelerle konuşmasına devam etti:

“'Hacivat, Karagöz gölge oyunlarıyla, kavgalarla enerjimizi harcamak yerine, milletin yüzünü güldürecek, sorunlara çözüm olacak çalışmalar yapmalıyız. Krizi Başbakan algılayamıyor, ‘Teğet geldi geçti’ diyor. Sıkıntı artıyor, ama Başbakan bunu görmüyor. Diyeceksiniz ki görse ne olur? Görse, algılayabilse tedbir alır.

Bizi kastederek ‘Bunlar borçlandı, biz ödüyoruz’ diyor. Biz hükümeti 200 milyar dolar borçla bıraktık. Şimdi bu ülkenin, onlar yüzünden 500 milyar dolar borcu var. Kavgayı bırakalım. Siyasette kavgalar elbette olur. Ama işsizlikle, yoksullukla, sefaletle, milletin birliğine, dirliğine uzanan ellerle kavga edelim.”

Babaeski ziyaretinin ardından ilçe ve beldeleri dolaşmaya devam eden Sezer, son olarak Kırklareli’ye geldi.

Kırklareli’de de DSP seçim bürosunun açılışını gerçekleştirerek, partililerle görüşmelerde bulundu ve parti mensuplarıyla sohbet etti.