SGK, aylık bağlama işlem sürecini hızlandırıyor

Bunun için sigortalılar ne yapmalı?

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, aylık bağlama sürelerinin kısaltılması ve bununla ilgili olarak sigortalıların yapacağı işlemlere ilişkin açıklama yaptı.

HABER MERKEZİ

Sosyal Güvenlik Kurumunca aylık bağlama işlemlerinin kısa sürede sonuçlandırılması ve sigortalılarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için bir dizi tedbir aldı ve uygulamaya başlandı. Kurumdan yapılan açıklamada, aylık bağlama işlemlerinin gecikmesinin altındaki temel nedenler göz önünde bulundurulduğunda, yapılan düzenlemelerin İstenen sonucu sağlaması için sigortalıların hizmet birleştirme, mükerrer sigorta sicil numaralarım tekleştirme gibi işlemleri aylık bağlama talebinden en az bir yıl önce gerçekleştirmelerinin büyük önem taşıdığı belirtildi.
Durumları aşağıdaki şartlara uyan sigortalıların, aylık bağlama işlemlerindeki gecikmeleri en aza indirmek, hizmetlerini birleştirmek, sigorta sicil numaralarını tekleştirmek üzere hizmet akdi ve bağımsız çalışan sigortalıların en son çalışmalarının bulunduğu il SGK müdürlüğüne, kamu çalışanlarının ise çalıştıkları kurumlara aylık talebinden en az bir yıl önce, başvurmaları önemle hatırlatıldı.
Bu şartların ise, “Birden fazla sigorta sicil numarası bulunan, s Birden fazla ilde çalışmaları bulunan,
Birden fazla sosyal güvenlik kanununa (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) veya sigortalılık haline (4/a, 4/b veya 4/c) tabi çalışmaları olan sigortalıalr” olduğu ifade edildi.
Sigortalıların söz konusu işlemler için Öncelikle emeklilik durumlarıyla ilgili Kurumumuzun www.sgk.gov.tr web sayfası, "Çalışan" bölümünün altında bulunan "Ne zaman emekli olurum" başlıklı interaktif hizmet linkini kullanarak bilgi alabilirler. (mc)