SGK'dan İşverenlere Ödül Töreni

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) 2'nci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Sosyal Güvenlik Haftası' etkinlikleri 17 Mayıs'ta düzenlenen İşverenlere Ödül Töreni ile sona erdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 2’nci Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri SGK Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından 11 Mayıs 2009 Pazartesi günü Çelenk sunumu ile başlamıştı. Etkinlikler 17 Mayıs 2009 Pazar günü saat 20.00’de Polisevi Yazlık Tesisleri’nde düzenlenen Resepsiyon ve İşverenlere Ödül Töreni ile sona erdi.
Polisevi Yazlık Tesisleri’nde düzenlenen resepsiyona; Kırklareli Vali Yardımcısı Halis Peker, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam,  Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Kofçaz belediye Başkanı Nuri Çalışkan, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, SGK Personeli ile işadamları katıldı.
SGK Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram, İl Müdür Yardımcısı Şerafettin Fide, Sigorta Müdür Yardımcısı Tamir Çarkçı, Vize Merkez Müdürü Selçuk Algün, Lüleburgaz Ödeme Bürosu Şefi Esin Güçlü gelen misafirleri kapıda karşıladılar. Her misafirin yakasına görevli personel tarafından birer rozet takıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan SGK Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram şunları kaydetti:
“Kurumumuz bu yıl 2’nci Kuruluş Yıldönümü’nü kutlamaktadır. 16 Mayıs 2006 yılında yürürlüğe giren bir yasa ile önceden SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur olarak bilinen kurumlarımız çıkartılan yasa ile tek bir çatı altında Sosyal Güvenlik Kurumu adı altında resmi bir hüviyeti kazanmıştır. Bugün itibari ile 814 İl ve 462 İlçe’de teşkilatlanmıştır.
Vatandaş odaklı kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlayan kurumumuz ilimizde de mevcut durum itibari ile üç ilçemizde yapılanmaktadır. Bunların ilki 16 Mart 2009 tarihinde Vize ilçemizde Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü olarak hizmete açtık. Burada o bölgedeki insanlarımıza hizmet vermekteyiz. Yakın zamanda Lüleburgaz’da ve bilahare Babaeski ilçemizde de Müdürlüklerimiz kurularak yapılanma işlemlerimiz bitmiş olacaktır. Biz yurt sathında 24 bin çalışanımızla, Kırklareli ilimizde de 100 çalışanımızla bütün vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. 
İlimizdeki tüm işverenlerimiz bizim için birbirinden değerlidir. Bu tören için 10 kişilik bir grup belirledik. Biz her zaman sadece bu hafta ile ilgili değil değişik zamanlarda da işveren ziyaretlerimizde, bu işverenlerimiz ile kurumumuz arasındaki sıcak bağları gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Bütün işverenlerimize, çalışanlarına, hizmet ettiğimiz tüm kesimlere teşekkür ediyorum.”
SGK ile ilgili bugüne kadar hiçbir şikayetin gelmediğini belirten Kırklareli Vali Yardımcısı Halis Peker şunları kaydetti:
“Bilindiği üzere her kurumun özel günleri olmakta ve her kurumumuzda önemlidir. Tüm kurumlarımız ihtiyaçtan kaynaklanmaktadır. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu tüm ülkeyi kapsayan ve ilgilendiren önemli bir kurumdur. Benim burada göreve başladığımdan beridir baktığım birimlerden birisidir. Şu ana kadar bu kurumumuz ile ilgili hiçbir şikâyet gelmedi. Demek ki bu kurumumuz işlerini çok güzel yapıyor. Başka Kurum Müdürümüz Mehmet Bayram olmak üzere odacısına kadar tüm çalışanlarını kutluyorum.
Diğer taraftan sanayicilerimizin işadamlarımızın yaptıkları işler çok önemlidir. Bugün siyasal rejimimiz ne olursa olsun ekmek kavgası ön plandadır. Paranız olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Bütün kavgaların çekişmelerin nedeni de ekonomiktir. İşçisinden çok sıkıntı çeken işadamlarımızı kutluyorum, kazançları bol olsun.” 
Yapılan konuşmaların ardından Kurumun Tanıtım Filmi izlendi. Daha sonra İşverenlere Plaket Takdim Töreni’ne geçildi. Düzenlenen Plaket Takdim Töreni’nde; Paşabahçe Cam San. Ve Tic. AŞ. Kırklareli Fabrikası İnsan Kaynakları Şefi Cengiz Közler’e Kırklareli Vali Yardımcısı Halis Peker, Eczacıbaşı-Zentiva Sağ. Ürün. San. Ve Tic. A.Ş. Sosyal İşler Şefi Hikmet Bulut’a AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Trakya Cam San. A.Ş. Otocam fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Talat Heral’a Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Trakya Cam San. A.Ş. Trakya Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü Ekrem Şensoy’a Kırklareli İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Zorlu Teks Tekstil Tic. Ve San. A.Ş. İnsan Kaynakları Şefi İrfan Tosun’a SGK Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram, Akın Tekstil A.Ş. İnsan Kaynakları Müdür Ali Şengöz’e Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Trakya Döküm San. Ve Tic. A.ş. İnsan Kaynakları Müdürü Birol Barut’a Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, ACT Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. Personel Sorumlusu Gülcan Azay’a Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, SET Çimento San. Ve Tic. A.Ş. İdari Müdür Özdal Bingöl7e SGK İl Müdür Yardımcısı Şerafettin Fide, Anadolu Efes Biracılık ve Malt. San. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Yılmaz’a Sigorta Müdür Yardımcısı Tamer Çarkçı plaketlerini verdi. (s)