SGK Il Müdürlüğü'nün Lüleburgaz'daki merkezi hizmete açıldı

SGK Il Müdürlüğü'nün Lüleburgaz'daki merkezi hizmete açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürlüğü’nün ilçelerdeki yapılanmasının ikinci durağı olan Lüleburgaz SGK Merkezi, protokolün katılımıyla açılışı yapılarak hizmete başladı.

Geçtiğimiz Cuma günü Sosyal Güvenlik Kurumu Kırklareli Il Müdürlüğü’nün Lüleburgaz’daki hizmet merkezinin açılışı çeşitli kutlamalarla gerçekleştirildi. Saat 14:00’da yapılan açılışa başta Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu olmak üzere; Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy, Il Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Kırklareli Sosyal Güvenlik Il Müdürü Mehmet Bayram, SGK Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Şahin, eski yönetim kurulu üyesi Sadık Oğuz, Istanbul SGK Il Müdürü Mustafa Kuruca, Edirne SGK Il Müdürü Ferhat Gül, Tekirdağ SGK Il Müdürü Aykut Aydın, il müdür yardımcıları, çok sayıda daire amiri, ilçe ve belde Belediye Başkanları, işveren ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve Istiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk açılış konuşmasını SGK Il Müdürü Mehmet Bayram yaptı. SGK’nın hizmet performansı hakkında açıklamalarda bulunan Bayram, kurumsal yapılaşmalarında meydana gelen değişiklik ve gelişmeleri mercek altına aldı. Bayram ilçelerdeki ilk merkezlerinin Vize’de açıldığını hatırlatarak, Lüleburgaz’ın ardından yakın bir tarihte Babaeski merkezinin de açılacağını söyledi. Bayram’ın sonrasında Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam bir konuşma yaptı.  Sarıçam, bu açılışla Lüleburgaz halkının en büyük taleplerinden birinin gerçekleşmiş olduğunu kaydederek, “Artık Lüleburgaz’lı vatandaşlarımız Sosyal Güvenlikle ilgili tüm işlemlerini buradan halledebilecekler, Kırklareli merkeze gitmek zorunda kalmayacaklar. Bu hem ekonomik, hem de vakit anlamında vatandaşımız için bir kazançtır. Bunun yanısıra önemle belirtmeliyimki, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaşımız için en önemli üç büyük yapıyı aynı çatı altında toplaması da büyük bir atılımdır. Artık, prim ödemesinden, diğer tüm hizmetlerin alınmasına kadar, hepsi burada yapılacak. Lüleburgaz'dan, il merkezine gidişlere gerek kalmayacak. Bu çerçevede vatandaşımıza büyük bir kolaylık sağlanmış oldu.” diye konuştu.

Son konuşma ise Vali Cengiz Aydoğdu’ya aitti. Aydoğdu, “Sosyal devlet olmak, Türk milletinin genindevardır. Sosyal ilk yardım severlik, hem kültür geleneğimizin, hem de devlet geleneğimizin en esaslı unsurudur.” dedi. Sosyal Güvenliğin Türkiye’de iki şeyi başardığını kaydeden Aydoğdu, konuşmasına şu cümlelerle devam etti:

“Bir; sağlıkta yeniden toparlanmayı yaşadık. Sağlık ekonomisinin iki yakasını bir araya getirdik. Harcımızın masrafını, hesap edebilir, planlayabilir, yapabilir hale döndük. Ikincisi, birden fazla kurum bir çatı altında birleştirildi. Inşallah önümüzdeki yıllarda bu konuda Türkiye dünyaya örnek bir sosyal güvenlik şemsiyesi oluşturacaktır. Bu merkezin kapısından işini yaptırarak çıkacak vatandaşlarımızın, emeği geçenlere teşekkür etmesi ile birçok kişiye hayır dua ulaşacaktır. Buranın açılışında; sayın Cumhurbaşkanı’ndan, sayın Başbakanımıza, onayı bulunan sayın Bakan’dan, genel müdürlere, daire başkanlarına, sayın milletvekillimize, il müdürümüze, ilçe müdürümüze, personelden, temizlik yapan elemana, primlerini ödeyen esnafımıza kadar, herkes bu hayır dualardan nasibini alacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra açılış kurdelası kesildi. Protokol ilk olarak binayı gezerek verilecek hizmetler hakkında kısa bilgiler aldı. Açılış verilen kokteyl ile sona erdi.

Lüleburgaz SGK hakkında  kısa bilgiler

Lüleburgaz Sosyal Güvenlik Merkezi, D100 karayolu üzerinde, 850 m2’lik bir binada hizmete açıldı. Zemin katta vatandaşlara hizmet veren servisler mevcut. Hizmet alanı bankolarla açık ofis şeklinde tasarlanmış ve uygulanmış. Binada ayrıca sistem odası, eğitim salonu, personel için yemekhane, dinlenme salonu gibi fonksiyonel birimler de ihmal edilmemiş. 16 kişiyle hizmete başlayan SGK Lüleburgaz merkezi, ilerleyen süreçte personel sayısını 23 kişiye çıkaracak.