SGK Kırklareli Il Müdürlüğü, SGK binası ve Rant Tesisleri'ni yapı sağlamlık testinden geçirdi

SGK Kırklareli Il Müdürlüğü, SGK binası ve Rant Tesisleri'ni yapı sağlamlık testinden geçirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu Kırklareli Il Müdürlüğü, dün Sungurbey Caddesi’ndeki müdürlük binası ile Rant Tesisleri’ne ait binanın deprem dayanıklılığını ölçtürdü.

Gün boyu süren çalışmalarda ihaleyi almış olan şirket çalışanları, SGK’nın inşaat mühendislerinin gözetiminde gerekli uygulamaları yaptılar. Çalışmaları yerinde takip eden SGK Kırklareli Il Müdür Yardımcılarından Hikmet Ersin Özbay, yasaların zorunlu kıldığı bu testleri, en muntazam şekilde yaparak sonuçlandıracaklarını ve gerekli neticelerden sonra durum değerlendirmesinde bulunacaklarını kaydetti.

Önce SGK Il binasında başlayan çalışmalarda, portatif bir sondaj aletiyle duvarlarda delik açıldı ve deprem tetkiki için numuneler alındı. Daha sonra SGK Rant Tesisleri’nde de aynı işlemler uygulandı.

SGK teknik elemanları yaptıkları açıklamalarda, son çıkan deprem yönetmeliğine göre uygulanan bu işlemde, aldıkları numunelerin inceleneceğini ve inceleme sonucunda gereken değer oranlarının düşük çıkması halinde binalarda onarım ve güçlendirme çalışması yapılacağını belirttiler.

Bu çalışmaların yanısıra SGK’ya ait binaların büyük sondaj makinasıyla zemin etüdü de yapıldı.