SGK Kırklareli, Personelini 5510 sayılı yasayla ilgili bilgilendirdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli İl Müdürlüğü tarafından dün düzenlenen toplantıda kurum personeli son uygulamalarla ilgili olarak bilgilendirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli İl Müdürlüğü, kurumda görev yapan personelini son uygulamalarla ilgili olarak bilgilendirmek üzere bir toplantı düzenledi. Dün 10.00-17.00 saatleri arasında Kırklareli Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; İstanbul İl Müdür Yardımcıları ve eski Müfettişler Murat Göktaş, Mustafa Cerit, Ramazan Yıldız, SGK Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram ile kurum personelleri katıldı.
Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan SGK Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram, düzenlenen toplantıda 5510 Sayılı yasa ile ilgili olarak bilgilerin verileceğini belirterek şunları kaydetti:
“5510 Sayılı yasa bilindiği gibi 01.12. 2008 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiştir. Bu yasa ile ilgili olarak uygulamada bir takım sıkıntılar yaşanmaktadır. Bunların kısa sürede giderilebilmesi adına gerek kurum başkanlığımız, gerekse İstanbul İl Müdürlüğümüz muhtelif zamanlarda eğitim programları düzenleyerek bu konudaki bilgilerimizi geliştirmek için bu tür toplantılar düzenlemektedir. Zaman zaman Ankara’da, zaman zamanda İstanbul’da düzenlenen eğitimlere katılmaktayız. İnşallah bu eğitimler bizim uygulamalarımızda daha iyi hizmet vermemiz adına önümüzü açacak ve faydalı olacaktır diye düşünüyorum.
Bu eğitim kapsamında İstanbul İl Müdür Yardımcımız Murat Göktaş SGK Uygulamalar hakkında, Mustafa Cerit Bağ-Kur Uygulamaları hakkında ve Ramazan Yıldız’da Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgiler verecekler. Bu eğitimin herkese yararlı olmasını temenni ediyorum.”
Yapılan açılış konuşmasının ardından toplantıya konuşmacı olarak katılanlar kendi konuları ile ilgili olarak bilgiler verdiler. Daha sonra kendilerine uygulamalarla ilgili olarak katılımcılar tarafından soruları cevapladılar. (s)