"SHP Seçimlerde Aday göstermeyecek"

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Merkez Yürütme Kurulu kararı ile 29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Aday göstermeyecek.

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlere katılacak olan siyasi partiler başta İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıkları olmak üzere, İl Genel Meclisi Üyelikleri ile Belediye Meclis Üyelikleri için Aday belirleme çalışmalarını sürdürüyorlar.
Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Kırklareli İl Başkanı Şevket Başgelen Genel Merkez Yürütme Kurulu kararı gereğince tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de yerel seçimlerde Aday göstermeyeceklerini belirterek şunları kaydetti:
“Genel Merkez Yürütme Kurulu kararı gereğince 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde Aday gösterilmeyecek. Bizde Kırklareli’nde bu karar doğrultusunda Aday göstermeyeceğiz. İsmimiz ve Logomuz oy pusulalarında yer alacak. Örgütümüzü kimlere oy vereceği konusunda serbest bıraktık.
SHP Kırklareli İl Teşkilatı olarak birkaç parti ile görüşme içerisindeyiz. Aday göstert
meyeceğimiz için yapılan görüşmeler doğrultusunda anlaşma sağlanırsa bir partiye örgüt bazında destek verebiliriz. Anlaşma olmazsa partililerimiz gönlüne yatan siyasi partiye oy atabilecekler.
Yapılacak olan Yerel Seçimlerde Kırklareli’nde AK Parti, CHP ve MHP’nin yarışacağını düşünüyorum. Ben Kırklareli’nde Sol’da birlikten yanayım. Bunun içinde bu üç parti içerisinde en şanslı olarak CHP’yi görüyorum. Gerçi vatandaşlarımız adaylar çıktıkça kimin daha iyi hizmet vereceğini kendileri değerlendirerek onu Başkan yapacaktır.
Benim beklediğim tablo şeklinde seçime gidilirse 29 Mart seçimlerinin çok renkli ve çekişmeli geçeceğini umuyorum. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren tüm partilerin adayları belirlendikten sonra Yerel Seçim havasına girilecek. O zaman rüzgarın ne yönde eseceği daha da net belli olacak.” (s)