"Sıcak havalarda dışarıya çıkmayın"

'Sıcak havalarda dışarıya çıkmayın'

Kırklareli’de son günlerde hava sıcaklıklarındaki yükseklik vatandaşların sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle yaşlıların, kalp hastalarının, tansiyon hastalarının ve depresyon hastalarının daha dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar sıcak havanın bu tür hastalıkları tetiklediği konusunda uyarılarda bulunurken, bütün vatandaşların zorunlu kalmadıkça dışarıya çıkmamaları gerektiğinin vurgusunu yapıyor.  

Bu sebeple yapılan uyarıları gözardı etmemek kendi sağlığımız açısından fayda sağlayabilir. Özellikle yaşlıların ve çocukların sıcaklığın en üst düzeyde yaşandığı öğle saatlerinde gölge olan yerleri tercih etmesi gerekiyor. Yüksek sıcaklığın tetiklediği depresyon hastalarının da bu konuda kedilerine özen göstermesi gerekiyor. Uzmanlar kısaca herkese “sıcak havalara dikkat” diyor ve ekliyor; “Bol bol sıvı tüketilsin. Şapka ve güneş gözlüğü muhakkak kullanılsın.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Kırklareli’de Çarşamba’ya kadar parçalı bulutlu olacak olan havanın sıcaklığı 31 derecede seyredecek. Perşembe günü 33 dereceye kadar yükselecek olan hava sıcaklığı geceleri ise 17 ile 20 derece arasında seyredecek.