Şiir dostları iki ay ara veriyor

Şiir dostları iki ay ara veriyor

KIRKSEDER’in olağan genel şiir dinletisi, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 14:00’da Kırklareli Il Halk Kütüphanesi toplantı salonunda yapıldı. 2 aylık bir ara vececek olan şiir dostlarının son toplantısı yine bol şiirli geçti. Gerçekleştirilen toplantıda şiir sevenlerin gönüllerini çelen şiirler akıcı bir havada şiir dostlarıyla buluştu.  
KIRKSEDER Başkanı Nazif Karaçam’ın konuşmasıyla başlayan şiir dinletisinde Başyazarımız; “Edebiyatla meşgul olanların yanlız şiirle uğraşmaları yeterli olmamaktadır.” dedi. Karaçam ayrıca edebiyatla uğraşan şairlerimizin halkın içinde olması gerektiğini vurguladı.     
Dernekler arasında ikiye bölünmeden yakınan Nazif Karaçam KIRKSEDER (Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği)’in kamu oyunda  daha tutarlı, daha mütavazi ve emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Karaçam; “Iyi bir yolda ilerlemiş bulunuyoruz. Çalışmalarımız daha iyi olacak. Tatile girmiş olan kütüphanemizdeki çalışanlar, bu Cumartesi gününde, kapılarını bizim için açmış bulunuyorlar.
Dolayısıyla Eylül ayı sonuna kadar ara vermiş bulunuyoruz. Ekim ayının birinci haftası başlayacak olan şiir dinletilemizin son toplantısını yapıyoruz. Şiir dostlarına sevgiler, saygılar sunuyorum.” dedi. Karaçam’ın ardından Erman Ulusoy “Bugün yine bir aradayız. Güzel şiirlerimizle birlikte gönül alacağız” diyerek şiir dinletisine start verdi.
Ilk olarak Kıymet Güngüt’ün seslendirdiği “Zor ve Basit” adlı şiiri alkış topladı. Ardından Firdevs Büyükateş’in okuduğu “Sonun Başı” şiiri şiir dostları arasında beğeni ile karşılandı.
Ardından “Bilirsin Güzelim” şiiriyle Enis Ilgar, daha sonra Mustafa Bayraktar’ın okuğu “Yola Iyi Yürü Dostum” şiiri daha sonra ise, Sebahattin Şenpazar’ın “Gözler Var” şiiri, Musa Ipek’in “Sevgiyi Aradım”, genç şairlerimizden Emre Çakmak “Uçmak” şiiriyle, Necdet Tok “Emeklilik Özlemi”, Fuat Ertuğrul “Seni Unutmak Mümkün Mü?” şiiri ve son olarak Erman Ulusoy “Mümkün Değil Yeniden Yaşamak O Günleri” şiirini şiir dostalarına sundular.
KIRKSEDER’e yeni katılan ve genç şairlerimiz arasında yer alan Selin Gözde Bali okuduğu şiirleriyle şairler arasında ilgi odağı oldu. Genç şairimiz, “Kırık Dökük” adlı şiiriyle büyük beğeni topladı. Şairlerimiz ve Araştırmacı-Gazeteci-Yazar, ayrıca Önadım Gazetesi Başyazarı Nazif Karaçam geleceğin şairi olarak nitelendirdikleri Selin Gözde Bali’ye bol şanslar dilediler.
Karaçam daha sonra “Bu şiirlerin içersinde şairlerin kendilerini buldum. Şiir şairden ayrı bir değer taşımaz. Şair şiirin biraz olsun içindedir. Şiir şairin özelliklerini içinde bulundurur.
Değerli şiir dostları 2 ay bir aradan sonra tekrar görüşmek dileğiyle.” diyerek, bu ayki şiir dinletisini sonlandırdı.
Her bir şiir sevdalısının üç şiir okuğu toplantıda şairlerimiz içten, samimi, duygusal şiirler seslendirdiler.  KIRKSEDER’in  son toplantısında şiir dostları kapanışı toplu fotoğraf çektirerek gerçekleştirdiler.