Şiire gönül vermiş şair dostlardan büyüleyen satırlar

Şiire gönül vermiş şair dostlardan büyüleyen satırlar

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) geçtiğimiz Cumartesi günü Il Halk Kütüphanesi’nde Nisan ayı şiir dinletisini gerçekleştirdi. Saat 14:00’da başlayan dinletiye KIRKSEDER Kurucu Dernek Başkanı Nazif Karaçam ile birlikte dernek üyeleri Enis Ilgar, Firdevs Büyükateş, Musa Ipek, Sündüz Mutluay, Güner Gürkaş, Emre Çakmak, Sezai Kendi, Nurettin Nişikli, Murat Otay, Ismail Kolcular, Alaeddin Ikican, Melek Ovalı, Sebahattin Şenpazar, Ercan Özhekim, Mehtap Şeker Özırmak, Nevzat Bilgiç, Mehmet Özbilen, Savaş Erdem ve Can Demircioğlu katıldı.

Alaeddin Ikican yönetiminde gerçekleşen şiir dinletisinde açılış konuşmasını yapan gazetemiz başyazarı araştırmacı gazeteci yazar Nazif Karaçam şu cümlelere yer verdi: “Sayın Valimiz H. Avni Coş, geçtiğimiz günlerde Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneğimiz (KIRKSEDER)’i ziyaret etti. Dernek olarak kendilerini ağırlamaktan son derece memnun kaldık. Sayın Vali’mizin derneğimiz kurulduğundan beri bizlere göstermiş olduğu yakınlık ve desteklerden ötürü çok mutlu ve gururlu olduğumuzu belirtmek isterim.”dedi.

Bununla birlikte “ziyaret esnasında Vali Coş’a sizlere vermiş olduğumuz dosyalardan bir tanesini de takdim ettim, kendilerini fahri üye ve onursal başkan olarak kabul ettik” diyerek Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Kırklareli Bürosu’nda ağırlanmış olan Vali H.Avni Coş’u buradaki ziyarette, KIRKSEDER Kurucu Başkanı gazetemiz başyazarı ve araştırmacı yazar Nazif Karaçam’ın yanısıra dernek üyesi ve Cep Sanat dergisi Genel Yayın Yönetmeni Savaş Erdem, dernek üyeleri Erman Ulusoy, Aleaddin Ikican, Münir Saygın ve Ibrahim Bolçelik’te yalnız bırakmamıştı.

Bu ay ki şiir dinletisinin yönetimini yapan Alaeddin Ikican’da Nisan ayı şiir dinletisini açarak şiire gönül vermiş şair dostları ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Şiirlerin okunmasına geçilmeden önce söz alan Nurettin Nişikli 1. sayısı olan Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi “Travel” den bahsetti. Nurettin Nişikli KIRKSEDER üyelerinden destek bekleyerek “sayfaların içeriği siz istediğiniz taktirde artacak” dedi. Ayrıca 3000 adet basılan derginin Bulgaristan-Romanya gibi birçok yere ulaşacağını da belirtti. Inşallah faydalı bir çalışma olur diyen Nişikli, KIRKSEDER Kurucu Dernek Başkanı Nazif Karaçam’dan da geçmişte olduğu gibi şimdi de sorumluluk taşımasını gönülden arzu ettiğini sözlerine ekledi.

Araştırmacı gazeteci yazar Nazif Karaçam’da bu sorumluluğu seve seve kabul edeceğini belirtti.

Daha sonra Alaeddin Ikican Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) üyelerinden bir ricada bulundu. Ikican “Sadece şiirlerimizi okumayalım. Şiirlerimizin bir öğretici tarafı da olsun. Bu konuda bilgisi olan kişiler şiirin içeriği ile ilgili bilgileri bizlerle paylaşsınlar. Örneğin “fabıl” okuyan bir arkadaşımız fabılın ne olduğu konusunda açıklamalarda bulunmalı. Aynı şekilde koşma okuyorsa “koşma” ile ilgili bilgiler vermeli. Bu şekilde bir yol izlersek şiir okumanın yanısıra eğitici bir çalışma da yapmış oluruz” dedi.

Şiir dinletici sırasında Alaeddin Ikican aralarında bulunamayan Hasan Öztürk ile ilgili olarak da Öztürk’ün Rumeli TV’de yayınlanan (Şairane Ezgiler) programının da perşembe günü saat 20:00’a alındığı ile ilgili bir kısa bilgi de geçti.

Yaklaşık iki saate yakın bir zaman zarfında yapılan şiir dinletisinde şiir dostları birbirinden güzel şiirleri birbirleri ile paylaştı. Büyük bir duygu yoğunluğunun yaşandığı dinleti sırasında şairler kendi şiirlerinin yanısıra büyük şairlerin şiirlerini de dile getirdiler. Ikican’ın ricası ile şiirler hakkında bilgiler de veren şairler yine anlamlı bir toplantıya imza attılar. Şiirlerini adeta yaşarcasına okuyan şairler, şiirin o büyülü havasını Il Halk Kütüphanesi‘nde soluttular.

Şiirleri sevdalı şair dostlar gençlere taş çıkartırcasına sergiledikleri performansta şiirlerini büyük bir ustalıkla okudular. Yaşanmışlıklar ile birlikte yaşananları da yalın fakat duygu yüklü bir dille aktaran şairler, Kırklareli’nde kültür ve sanata verilen değerin en güzel örneğini sergilediler.