ŞİMAYA şampiyonları ödüllerini Vali Coş'tan aldı

     Vali Coş, Lüleburgaz Özel Şimşek Kolejinin düzenlediği Şİ-MA-YA matematik yarışmasında dereceye giren öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı.

     Şimşek Koleji toplantı salonunda düzenlenen tören, kolejin müzik korosunun söylediği Lüleburgaz türküleri ile başladı.
     Coş, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türk milletine emanet ettiği çağdaş uygarlık düzeyinin de üstüne çıkma hedefinin ancak çocuklarla olacağını belirterek, şöyle devam etti:
     ''Çocuklarımızı gelecek için iyi yetiştirirsek Atamızın emaneti hayal olmayacaktır. Aile büyükleri olarak üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapmamız gerekir, her zaman kaliteli insanlar verimli insanlardan olur. Yarışmada dereceye giren zeki çocuklarımı, veli ve öğretmenleri kutluyorum.''
     Lüleburgaz Kaymakamı Lütfullah Gürsoy da Şimşek Koleji'nin, yaptığı faaliyetlerle Kırklareli'ne renk kattığını bildirdi.
     Gürsoy, ''Başarılı öğrencilerimizi candan tebrik ediyorum Dereceye giren öğrencilerimiz matematiksel kabiliyete sahiptirler. Matematiksel kabiliyete sahip insanlar diğer bütün sanat alanlarında, fen dallarında başarılı olabilirler'' dedi.
     Konuşmaların ardından matematik yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Hüseyin Avni Coş, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Lüleburgaz Kaymakam'ı Lütfullah Gürsoy, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından verildi.