Şimdi Ramazan alış-verişi yapmanın tam zamanı

Şimdi Ramazan alış-verişi yapmanın tam zamanı

İlimizde kurulan Çarşamba pazarı bu hafta diğer haftalara nazaran daha fazla ilgi gördü. Yaklaşan Ramazan ayınında etkisiyle Kırklareli halkı, Ramazan alışverişi için pazar yolunu tuttu.

Diğer haftalar satış yapamamaktan şikayet eden pazarcı esnafı bu hafta umduğu satışı yakaladı. Ramazanda herkesin bütçesine göre satışların yapıldığının altını çizen esnaf, bu Ramazanda da yine Kırklareli halkını düşündü.

Uzun zamandır tatile giden vatandaşların dönmesini bekleyen esnaf, sonunda istediğine kavuşuyor. Ramazan dolayısıyla tatillerini sonlandırmak zorunda kalan vatandaşlar, tatil dönüşü ilk olarak mutfak alışverişi için market ve pazara akın ediyorlar.

Şimdiden yapılan Ramazan ayı için evlerde gısa stoklamaları başladı. Ramazan ayı hem vatandaşa hem de esnafa yaradı.

Sıcak hava pazarı etkiliyor

Ağustos ayına girdiğimiz şu günlerde havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, esnafı olumsuz etkiledi. Sıcak havadan esnafın etkilendiği kadar, vatandaşta etkilendi.

Özellikle öğlen saatlerinde pazara çıkmayan vatandaş alışverişini ya akşam saatlerinde yapıyor ya da marketten tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bütçesine göre alış veriş yapanlar ise genelde pazara çıkıyorlar. Özellikle Ramazanda fiyatların uygun olması Kırklarelili vatandaşları sevindiriyor.

Ramazan ayı bereketiyle geliyor

Şimdi Ramazan alışverişi için en uygun fiyatlarla alış-veriş yapabilmenin tam zamanı. Ramazan içi kuru gıda alış-verişi Ramazan ayına sayılı günler kala, vatandaş gıdasını almayı planlıyor. Çünkü genel olarak her Ramazan, Ramazan öncesi artan gıda fiyatlarında bu yıl yükselme beklemediği gibi düşüşler de olduğu gözleniyor.

Yaşanan yerli ürün bolluğu nedeniyle fiyatların artmadığını ve henüz satışların başlamadığını belirten toptan gıda satıcıları, geçen Ramazan’a göre fiyatlar yüzde 10-15 daha düşük ve satışlar eskiye nazaran daha iyi olduğunu belirtiyorlar. Daha ucuz oldukları için nohut, makarna, yumurta, süt gibi ürünler daha çok rabet görüyor.

Ramazan öncesi alışverişi artırmak amacıyla çeşitli ürünlerde indirim yaptıklarını belirten toptancı esnafı “Ramazan’da insanlar evlerine daha rahat yiyecek götürebilsin diye hurma çeşitleri ve kayısı başta olmak üzere çeşitli kuru meyve ürünlerini yüzde 20 ucuzlattık. Ramazan öncesi yaşanan durgunluğun kısa süre içinde sona ereceğini tahmin eden esnaf, tatil dönüşlerinde satışların yükselmesini bekliyor.

Ramazan’ın yaz ayına denk gelmesi nedeniyle insanların köylerine ya da tatile gittiklerini, bunun da satışları düşürdüğünü ancak şimdiye kadar beklenen satışların olmadığı açıkladılar.