Şimdi sıra Play Off'ta (KBESK: 67 - Balıkesir: 37)

Şimdi sıra Play Off'ta (KBESK: 67 - Balıkesir: 37)

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı (KBESK) geçtiğimiz Cumartesi günü, oynadığı son grup maçında da galip geldi. Temsilcimiz, kendi evinde ağırladığı rakibi Balıkesir Belediye Spor Kulübü’nü 67-37 gibi farklı bir skorla mağlup ederek,

gruptan ikincilikle çıktı. KBESK şimdi Mayıs ayının üçüncü haftası oynanacak olan Play-Off müsabakalarını bekliyor...

Az sayıdaki taraftara rağmen, KBESK’ten büyük başarı

25 Nisan Cumartesi günü, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda, saat 13.00’de başlayan bu çok özel karşılaşmayı; Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Halis Peker, Cumhuriyet Savcısı Musa Ünel, Il Mahalli Idareler Müdürü Aleaddin Ikican, Bayındırlık ve Iskan Il Müdiresi Belkıs Akkan, Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil, KBESK Başkanı Erol Gökçe, davetliler ve bir grup taraftar izledi. Salonda yine az sayıda taraftar bulunması gözlerden kaçmadı.

Bu heyecanlı ve güzel karşılaşmanın iki başarılı temsilcisinin kadroları şöyle;

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı; 4) Mücahit Akın, 5) Davut Çalışkan, 6) Zeki Ada, 8) Mehmet Aydaç, 9) Servan Erdoğan, 10) Metin Eker, 11) Mehmet Barış Tunca, 12) Önder Barutçu, 13) Hakan Adıgüzel, 14) Osman Kahraman, 15) Zeki Karateke, Antrenör; Selim Savaş Akarsu.

Balıkesir Belediye Spor Kulübü; 4) Meral Gündüz, 6) Mehmet Turan, 7) Sedat Seslin, 8) Mehmet Duğan, 9) Şefik Kuzey, 10) Bakır Akçadaşoğlu, 11) Alper Şentürk, 12) Veli Baytülü, 14) Ali Çamlı, Antrenör; Bakır Akçadaşoğlu, Antrenör Yardımcısı; Nedai Aydın, İdareci; Şermin Doğan, İdareci; İsmail Uzun.

Temsilcimiz oyunun kontrolünü hiç kaybetmedi

Takımların sahaya çıkması ve maçın başlaması ile birlikte, büyük heyecan da start almış oldu. Kırklareli Bedensel Engelliler her zamanki gibi oyunun kontrolünü çok çabuk bir şekilde eline aldı. İlk yarı boyunca rakibinin hatalarını değerlendiren, hızlı ataklar gerçekleştiren, reboundları kaçırmayan ve potalardan sayı ile dönen temsilcimiz, ilk yarıyı 34-20 gibi bir skolarla tamamladı.

Üçüncü periyodun başlaması ile rakibinin daha kontrollü bir oyun sergilediğini fark eden Kırklareli Bedensel Engelliler, oyunun kontrolünü tekrar ele geçirmek için kıyasıya bir mücadele içerisine girdi. Ancak özellikle maçın üçüncü periyodu, sayı açısından oldukça kıt geçti. Üçüncü periyod sonunda skor yine temsilcimizin lehineydi. (47-29)

Dördüncü periyotta ise Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımımız ağırlığını tekrar koydu ve ardı ardına sayılarını üretmeye tekrar başladı. Balıkesir Belediye Spor Kulübü periyod boyunca sadece 8 sayı üretmesine karşın, temsilcimiz 20 sayı üreterek maçtan 67-37 galip ayrıldı.

Hedef; Play-Off

Maçın ardından, az sayıdaki taraftarının sevgi gösterisine karşılık veren takımımızı, Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da tek tek tebrik etti. Vali Coş daha sonra, her iki takım oyuncuları ile birlikte toplu bir hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Basketbol takımı Antrenörü Selim Savaş Akarsu gazetemize yaptığı açıklamada, oyuncularının görevlerini başarıyla yerine getirdiğini, çok iyi bir maç çıkardıklarını ve sonuçtan çok memnun olduklarını kaydetti. Akarsu, 26 puanla gruptan ikinci olarak çıktıklarını hatırlatırken, şimdi hedeflerinin Play-Off olduğunu söyledi. Akarsu, Play-Off müsabakalarının Mayıs ayının üçüncü haftasında başlayacağını belirtti.

Başkan Gökçe’den teşekkür

Alınan galibiyet sonrasında büyük sevinç yaşayan Kırklareli Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Erol Gökçe “Çalıştık, çok çalıştık semerisini aldık. Mücadelemizi izlemeye gelen gelmeyen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz birinci lige yükselmek. Bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Birinci Lig’e çıktığımızda bu salonun tamamının dolmasını ümit ediyorum.” dedi.