"Simge" sağlığına uçtu

'Simge' sağlığına uçtu

Yaşadığı amansız kas hastalığı sebebi ile 4 yıldan bu yana Istanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde, rutin aralıklarla gözetim altında tutulan Simge Aktaş, ilimize ikinci defa getirilen Sağlık Bakanlığı Helikopter Ambulansı ile Özel Güngören Hastanesi’ne nakledilmek üzere götürüldü.

Kırklareli Merkez Ilçe Anadolu Kız Meslek Lisesi birinci sınıf öğrencisi Simge Aktaş(15) uzun bir süreden bu yana solunum yetmezliği(Kas hastalığı) ile mücadele ediyordu. 2 Mart Pazartesi günü sabahın erken saatlerinde hastalığı nükseden Simge’nin solunum yetmezliği yaşadığı ailesi tarafından farkedilince, kısa bir sürede Kırklareli Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne kaldırıldı.

Saat 09:00’da Acil Polikliniği’ne kaldırılan Simge Aktaş’a ilk müdahaleyi Acil Serviste yapıldıktan sonra durumunun kritikliği sürdürmesi ve yoğun bakıma alınması gerektiği sonucu Sağlık Bakanlığı Helikopter Ambulansı’ndan yardım istenildiği belirtildi. Bu isteğe olumlu cevap alınırken, Helikopter Ambulansı’nın 12:05’te Kırklarelispor Stadyumu’na ineceği belirtildi.

Saat 11:45’e kadar Kırklareli Devlet Hastanesi, Acil Servisinde kontrol altında tutulan Simge, daha sonra Ambulans ile Stadyuma getirildi. Yaklaşık 15 dakikalık bir beklemenin ardından ilimiz semalarında görülen Helikopter Ambulansı belirtildiği saat üzere, 12:05’te Stadyuma iniş yaptı. İki kişilik bir sağlık ekibi ile Ambulanstan alınarak Helikoptere taşınan Simge’ye, gözü yaşlı annesi Sema Aktaş ve babası Nevcivan Aktaş eşlik ederek kızlarını bir an olsun yalnız bırakmadılar.

Saat 12:15’te hastayı aldıktan sonra kalkışa geçen helikopter ambulansı, yaklaşık 45 dakika sonra İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin helikopter pistine ineceği belirtildi. İstanbul 112 Acil Sağlık Ekipleri’nce Simge, daha sonra Özel Güngören Hastenesi’ne nakledileceği ve burada yoğun bakım ünitesine alınacağı bildirildi.  Helikopter’in kalkmasının ardından otobüs ile kızlarının yanına gideceğini belirten Simge’nin gözü yaşlı anne ve babası; ”Tek temennimiz kızımızın iyileşmesi. Helikopter Ambulansı’nın kızımızın sağlığına çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dediler.