Şimşek Koleji'nde ŞİMAYA Şöleni

Lüleburgaz'da bulunan Özel Büyük Şimşek Koleji 2 kez düzenlediği Şimşek Matematik Yarışması (ŞİMAYA) ile öğrencileri bir araya getirdi.

Kırklareli ilinin ilköğretim okulları 5.6.7.8 sınıf öğrencileri arasında matematiğe olan ilgiyi arttırmak, öğrencinin matematik seviyesini görmesini sağlamak, kendisine güven duygusunu geliştirmesi ve okulu temsil etme bilincini kazandırmak amacı ile düzenlenen yarışmaya 43 farklı okuldan 735 öğrenci katıldı. Yoğun ilginin olduğu ve bir şenlik şeklinde geçen yarışamaya Kırklareli’ndeki ilköğretim okullarından en iyi öğrencilerin katılırken. Şİ-MA-YA’ da dereceye girenlere ödülleri 14 Nisan Salı günü Kırklareli valisi Hüseyin Avni Coş’ unda katılacağı törenle verilecek.
Yarışmada öğrencilere seviyelerine göre 40’ ar soru soruldu 100 dakika süre verilen yarışmada cevaplanan sorular sonucunda Kırklareli’nde bu yılın en iyi matematikçileri belli olacak. İlk 10 a giren öğrenci ve onları çalıştıran öğretmen ve okullara toplam 5000 TL yi bulan çeşitli ödüller ve plaket verilecek.
Sınav içeride devam ederken Okul bahçesinde ise kolej öğrencilerinin hazırladıkları hobi ve koleksiyonlar ile proje ve enstalâsyonları sergilediler ve kendi aralarında yarıştılar.
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri verildi. Kazananların ödülleri ise 1. öğrenciye dijital fotoğraf makinesi ile altın madalya, matematik öğretmenine bir cumhuriyet altını ile başarı belgesi, okuluna lazer yazıcı ve plaket, 2. öğrenciye bisiklet ve altın madalya, matematik öğretmenine yarım cumhuriyet altını ile başarı belgesi, okuluna lazer yazıcı ve plaket, 3. öğrenciye I-pot ve altın madalya, matematik öğretmenine çeyrek cumhuriyet altını ve başarı belgesi, okuluna lazer yazıcı ve plaket, 4.5.6 öğrenciye MP3 çalar ve gümüş madalya, matematik öğretmenine aydınlı giyim hediye çeki ve başarı belgesi, okuluna plaket, 7.8.9.10. öğrenciye taşınabilir bellek ve bronz madalya, matematik öğretmenine aydınlı giyim hediye çeki ve başarı belgesi, okuluna plaket verilecek. (h.a)