Sinanlı'da AK Parti seçim bürosu açıldı

Milletvekili Sarıçam, müjdeyi verdi

Babaeski İlçesine bağlı Sinanlı Beldesi’nin Cumartesi günü seçim bürosu açılışı yapıldı. Açılışta Sinanlı Belediye Başkan Adayı Ali Alkan’ın tanıtımı yapıldı. Ayrıca açılışa katılan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Sinanlı projelerinden bahsederken, bir de tüm Kırklareli çiftçilerini ilgilendiren bir müjdeyi de verdi.

Aydeniz Dereli

Sinanlı Beldesi AK Parti seçim Bürosu açılışı Cumartesi günü yapıldı. Açılışa Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet İbrikçi, AK Parti Babaeski Belediye Başkan adayı Güray Genç ve partililer katıldı.
Ak Parti Sinanlı Belediye Adayı Ali Alkan, açılışta yaptığı kısa konuşmada;
“Devletime 25 yıl namusum, şerefim ve dürüstlüğümle hizmet ettim. Bugünden itibaren Sinanlı Beldesi’ne hizmet etmeye geldim. Ben ve ekibim, “Her şey Sinanlı için” diyoruz. Belediye Başkanı ve muhtar adaylarıma başarılar dilerim.” Dedi.
Ardından Milletvekili Gökhan sarıçam bir konuşma yaptı. Sarıçam şunları söyledi;
“Bizim bir derdimiz var. Sayın Başbakanım da yapmış olduğu birçok konuşmada bunu ifade ediyor. Bizim; insanlarımızın yüzünü güldürme, yaşadığımız yerlere hizmet etme, yaşadığımız yerdeki insanların, diğer gelişmiş toplumlarda yaşayan insanlar kadar medeniyetten, çevreden ve sosyal imkânlardan faydalanmasını sağlamak gibi bir derdimiz var. Bizim; hiçbir zaman olmayan bir beklentimiz ise makamdır, mevkiidir. Biz, bir koltuğumuz, bir arabamız olsun, bizi görenler önünü iliklesin diye siyasete girmedik. Bizim her zaman beklenti ve hedefimiz, milletin teveccühünü kazanmak ve millete hizmet etmek olmuştur. 2001 yılında AK Parti kuruldu, kurulmasıyla beraber üzerinden 1 yıl geçmeden bu millet, Sayın Genel Başkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın şahsında AK Kadroları kucakladı ve tek başına iktidar yaptı. Türkiye’de ilk defa bir parti tek başına iktidar oldu. 2007 yılında yine milletinin karşısına çıktı “Durmak yola devam” dedi. Milletimiz bu konuda desteğini yine esirgemedi ve yine AK Parti’yi 2012 yılına kadar görevlendirdi tek başına iktidar olarak. Yine 2004’te ilk defa AK Parti insanlarımızın yerel hizmetlerine talip olunca da vatandaşlarımız, kahir ekseriyetle çok büyük bir farkla AK Parti’nin ak yöneticilerine makamları teslim etti ve onlar 2004 ten 2009’a kadar çalıştı. Çok kısa bir zaman olduğu için bir takım ön yargıları yıkma fırsatımız olmadığından Kırklareli’nde istediğimiz kadar yerleşim biriminde AK Parti’nin hizmetleriyle vatandaşlarımızı buluşturamadık, keşke buluştursaydık. Şu anda AK Parti belediyeciliğinden nasibini almamış yerleri görünce, Sinanlı’yı görünce bir 5 yılı nasıl kaybettiğini görerek gerçekten büyük üzüntü duydum.
2002 seçimlerinde yola çıktığımda söylediğim bir laf vardı. Pazara gittiğimizde domatesin iyisini ve daha ucuzunu bulabilmek için pazarın altını üstüne getiriyoruz. Ama bizi bir 5 yıl daha idare edecek insanları seçerken ne yaptılar ne yapacaklar, bunu maalesef düşünmüyoruz. Ama şu kadro, buradaki canlılık ve heyecanlılık gösteriyor ki, Sinanlı halkı da artı AK yönetimle buluşmaya hazır. Sinanlı’daki hemşerilerim bu 5 yıl içinde çok sıkıntı çekti, çok mağdur oldu. Buradan 20 kilometre uzaklıkta Kırıkköy Beldesindeki yakınları, akrabaları vs. ayakları çamura batmadan sokak sokak gezerken, benim Sinanlılı hemşerilerim AK Parti Hükümeti’nin Sinanlı Belediyesi’ne BEL-DES projesi kapsamında yolladığı paralarla ancak belde merkezine yeten taşlarla bu heveslerini karşılamak zorunda kaldılar. Siz bunları hak etmiyorsunuz.
Benim Sinanlılı hemşerimin ölüsünde de dirisinde de, eğlencesinde de yanında olduğunu hissettirecek bir belediye yönetimine ihtiyaç var. Mezarlık düzenlemelerimizde bize ve dinimize en yakışır şekilde defnedilmesinden, erkeklerin, erkekliğe ilk adımını atacağı; gençlerimizin yuva kuracakları en mutlu günlerinde acaba yağmur yağdı mı yağmadı telaşına kapılmamaları Milli gün ve bayramlarımızı, Dini gün ve bayramlarımızı kutlayabilecek mekanlara ihtiyaçları var. Kardeşlerimizin çocuklarını parklarda oyuncaklarda eğlenirken, ellerinde örgüleri, işleri, kitapları izleyebilecekleri parklara ihtiyaçları var. Sinanlı’daki her yaştan hanımefendi ve beyefendinin, içlerindeki eğitim arzusunun önünü açacak, kendi beklentileri ve marifetleri çerçevesinde talep ettikleri her türlü ücretsiz eğitimlerini sağlayıp, sertifika alıp sanayi kuruluşlarında işe girmekte onları bir adım daha önde olmalarını sağlayacak meslek kurslarını düzenleyecek Belediye yönetimine ihtiyaçları var.
Su, medeniyettir. Su çok önemli bir şey haline geldi Dünya’da. Hem suyumuzu çok kaliteli hale getireceğiz, asbestli boruları sağlıklı borularla değiştireceğiz. Hem de kaçağı bularak, onararak israf etmeyeceğiz, çünkü bu dünya hepimizin.
Buna benzer projeleri tek tek uygulamaya geçireceğiz ve Sinanlı’nın çehresini değiştireceğiz. Sizlerin gözünde bu heyecanı görüyorum. Siz isterseniz olur.
Sinanlı, her şeyin en güzeline layık. Biz, beldemizdeki insanların ekonomik yapılarıyla da ilgileniyoruz. Bu beldelerde özellikle hayvancılığı daha komplike bir hale getirmek istiyoruz. Mesela Kırıkköy’de bunu yaptık.
Siz burada bir AK Partili Belediye Başkanını seçerek, sadece en kaliteli belediyecilik hizmetlerini almayacaksınız, onun yanında, iktidarla aranızda bir belediye başkanı köprünüz olacak. Sizin belediye başkanınızın kapısını çalmanız, Recep Tayyip Erdoğan’ın kapısını çalmak demek olacak.

* “Kırklareli çiftçilerine desteklemeler bugün ödenmeye başlanıyor”

Değerli arkadaşlar, bildiğiniz gibi tarımsal alanda çalışan insanlarımıza devletimiz tarafından değişik desteklemeler verilmekte, bu desteklemelerin yine verilme zamanı geldi. Bu sene, hububata gübre olarak dönümüne 3.82, yağlı tohumlara ayçiçeğine dönüne 5.4 destekleme veriliyor. Mazot desteği adı altında, hububat ekenlere 2.92 dönümüne, yine yağlı tohum ekenlerin de mazot olarak 5.4 dönümüne veriliyor. Böylece bu desteklemeler ile ilimize tam 14.8 trilyon para, 19 bin 829 çiftçimize bankalardan teslim edilecek, Pazartesi günüden itibaren ödenmeye başlanacak. Süt üreticisi kardeşlerimiz için sütün litresi için 4 kuruş olmak üzere ilimiz genelinde 3.5 trilyon süt parası ödenecek.
İşte Sinanlı Beldesi’nin kaderini, çehresini değiştirecek olan sizlersiniz. vaat ettiklerimizi, değil, diğer yerlerde yaptığımız hizmetleri örnek vererek herkese anlatacaksınız. Bize kızanların da, bize oy vermeyeceğini söyleyenlerin de AK Parti’nin hizmetlerini örneklendireceksiniz.”