Sınır kapıları gurbetçilere hazır

Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde çalışan Türk iççilerinin tatil için yurda gelişlerinde, sınır kapılarından seri ve sorunsuz şekilde geçişleri için tedbirlerin alındığını bildirdi.

     Kılıç, yurt dışında çalışan işçilerin Türkiye'ye özellikle haziran ayında yoğun şekilde geldiğini belirterek, ''ancak daha önceki tarihlerde de gelenler oluyor. Emekliler genellikle mayıs ayında yurda gelmeyi tercih ediyor'' dedi.
     Gurbetçilerin Türkiye'ye gelişte ve geri dönüşte en çok kullandıkları sınır kapısı olan Kapıkule'de halen 2 peronda gümrük işlemlerinin yapıldığını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:
     ''Yoğunluğun başlamasıyla peron sayısı 7-8'e kadar artırılacak. Yeni gönderilen 50 personel de göreve başladı. Trakya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun Gümrük Bölümü öğrencileri de yaz sezonunda sınır kapılarında çalıştırılacak. Gurbetçilerin sınır kapılarından sorunsuz geçmeleri sağlanacak. Kapıkule'nin yanı sıra gurbetçi geçişlerinin olduğu İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarında da gerekli önlemler alınıyor.''
     Kılıç, yap-işlet-devret modeliyle TOBB tarafından yenilenen Kapıkule Sınır Kapısı'nın gurbetçilerin geçişlerinde kolaylık sağlayacağını ve gümrük sahasındaki sosyal tesislerde ihtiyaçlarını karşılayabileceğini sözlerine ekledi.