Sıvı Atık Arıtma Tesisleri için ilk adım atıldı

Kırklareli Belediye Meclisi'nin gerçekleştirilen Haziran ayı toplantısında Sıvı Atık Arıtma Tesisi'nin yapılacağı alanın kamulaştırılması kararı 2 red oyuna karşılık alındı.

Kırklareli Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını 02 Haziran 2009 Salı günü saat 16.00-19.00 arasında gerçekleştirdi. Tam kadro katılım ile gerçekleştirilen toplantıda Kırklareli’ni yakından ilgilendiren konular gündemde yer aldı.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit edilmesi başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda;
Onurkan İnş. Taah. Tur. Hay. San. Tic. Ltd. Şti. ve Coşkun Çakır’a ait Antis Kafe’nin İçkili Yer Bölgesi Krokisi’ne dahil edilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde yapılan taleplerin İmar ve Çeşitli İşler Komisyonu’na havalesine karar verildi.
Meclis üyelerinin önerileri doğrultusunda görüşülen Belediye Başkanlığı Sicil Amirliği, Disiplin Amir¬liği gibi konuların, komisyon raporu üzerine, bakanlığa ve Mahalli İdareler Genel Müdür¬lüğü'ne sorularak araştırılmasının ardından tekrar görüşülmesine karar verildi. Toplantı esnasında gündeme Belediye Başkan¬lığında İnşaat Mühendisi bulunmaması konusu da geldi. Meclis üyelerinin önerileri farklı açılar teşkil etse de, genel düşünce ve istek, belediyeye İnşaat Mühendisi alınması yönünde oldu. Başkan Çağlayan, belediyenin 1 İnşaat Mühendisi, 1 İnşaat Teknikeri ve 1 Gıda Teknikeri’ne ihtiyacı olduğunu ancak, personel giderlerinin bütçenin %30'una tekabül etmesinden dolayı, şu aşamada personel alımı yapamadıklarını belirtti. Daha önceki yıllarda yoğun bir şekilde İnşaat Mühendisi talebinde bulunmalarına rağmen belediyeye hiç müra¬caat olmadığını da sözlerine ekledi.
Gündemde ayrıca İtfaiye Müdürlüğü'ne Kenan Gürbüz'ün, Halkla İlişkiler Müdürü'nün Hal Müdür Vekilliği’ne ve Hal Müdür Vekilliğinin Halkla İlişkiler Müdür Vekilliğine atandığı da açıklandı. Vatandaşlar tarafından Belediye Meclisi'ne yapılan müracaatların görüşülmesi; İmar Komisyonu'na havale edilirken, resmi kurum ve kuruluşlarca Belediye Meclisi'ne yapılan müracaatların görüşülmesi ve Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ait konuların görüşülmesi olan 5. ve 6. maddelerin gündem¬den kaldırılması kararlaştırıldı.
Gündem Mayıs ayı toplantısından havale edilen konulara ait komisyon raporlarının görüşülmesiyle devam etti. Vatandaşlar tarafın¬dan Belediye Meclisi'ne yapılan müracaatların görüşülmesinden sonra resmi kurum ve kuruluşlarca yapılan müracaatların görüşülme¬sine geçildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Doğu Mahallesi'ndeki Ahmet Mithat İlköğretim Okulu bahçesinde boş araba garajının "İdari alan(muhtarlık)" olarak plan tadilatı yapılması ile ilgili belediye meclis kararının iptal edilmesi talebi kabul edildi.
* “Takas olursa yeri vermeyi düşünürüm”
İl Sağlık Müdürlüğü'nün müracaatında yer alan "Mülkiyeti Kırklareli Belediyesi'ne ait, Sağlık Hizmetleri Tesisleri Alanı olarak ayrılan 417 adadaki tüm parsellerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi, ayrıca Belediye Spor Kompleksi ve Su Sporları Park Alanı olarak ayrılan kadas¬tro 149 ada üzerindeki Belediye'ye ait tüm parsellerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi talebi görüşüldü.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, sözkonusu arazinin Kırk¬lareli Belediyesi'ne karşılık gelecek şekilde ver¬ilmemesi yönünde kanaati olduğunu dile getir¬erek;
“Şu anda ilimizde bulunan devlete ait iki tane hastane, nüfus ve ken¬timizin coğrafik durumu gözönüne alındığında bizler için nimetttir. Buralara sözgelimi yürüy¬erek on dakikada bile varabiliriz.
Bahsedilen hastane, bence ileriki yıllarda Kırklareli'nin nüfus artışına oranla ihtiyaç olacak bir yapıdır. Ayrıca buradaki araziyi hiç bir karşılık almadan vermemiz sözkonusu olmaması lazım. En azından takas usûlü ile başka bir arazi karşılığında vermeliyiz” şeklinde görüşlerini beyan etti. Bu madde Kırklareli Belediye Başkanı’nın araziye karşılık Milli Emlak Müdürü ile görüşerek alınabilecek takas yerlerin görüşülmesi için ileriki meclis toplantılarında görüşülmek üzere ertelendi.
* “Plan bütününde imar uygulaması kesinleşmeden inşaat uygu¬lamasına geçilemez” ibaresi kaldırıldı
Belediye İmar ve Şehircilik Müdür¬lüğü'ne ait konuların görüşülmesinde yer alan; Karacaibrahim Mahallesi'nde yapılan 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18. maddesinin son madde uygulamalarına yönelik kararına ek olarak plan  hükümleri belgesinin 5. maddesinin son bölümüne eklenen 'Plan bütününde imar uygulaması kesinleşmeden inşaat uygu¬lamasına geçilemez' ibaresinin kaldırılması konusu ve diğer bir madde olan Kocahıdır Mahallesi'ndeki taşınmaz üzerinde yol açılması konusu oy birliğiyle kabul edildi.
* Sıvı Atık Arıtma Tesisleri için ilk adım atıldı
Son madde olan Karacaibrahim Mahallesi'ndeki sözkonusu parsellerin üzerinde Sıvı Atık Arıtma Tesisleri yapılmak üzere plan yapılması ve kamulaştırıl¬ması konusu görüşmesine, bu yerde arazisi bulunan çiftçiler de katıldı. Çiftçiler buradaki toprağın yüzlerce yıl önce oluşmuş mil dolgudan meydana geldiğini belirterek Kırklareli'nin en kaliteli ve 1. sınıf toprağı olduğunu dile getirdiler ve mağdur olmak istemediklerini söylediler.
Başkan Çağlayan halkın ve kamunun yararına olacak uygulamalarda geçerlil¬iğin kesin olacağını söyleyerek, kendilerinin kamusallaştırma aşamasında vatan¬daşı mağdur etmeden uygulama yapmak için çalışacaklarını söyledi. Belirtilen arazilerin bundan 15 yıl evvel İller Bankası tarafından görevlendirilen personel tarafından belirlendiğini belirten Çağlayan, Avrupa Fonu’ndan bu proje için 11 milyon Euro’nun ayrıldığını ve bu paranın kullanılması için de biran evvel buraların tespitinin yapılarak kamulaştırılması gerektiğini belirtti. Aksi halde bu fırsatın kaçırılabileceği belirtildi. Yapılan görüşmelerin ardından Ahmet Yaşa ve Şükriye Mert7in red oyuna rağmen, bu madde oy çokluğu ile kabul edildi. (s)