Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Vali Aydoğdu'ya ziyaretler sürüyor

Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Vali Aydoğdu'ya ziyaretler sürüyor

Sivil Toplum Kuruluşları’nın Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’ya ziyaretleri tüm hızıyla devam ediyor. Vali Aydoğdu’yu ziyaret ederek yapmış oldukları ve yapacakları projeler hakkında bilgiler veren dernek ve kuruluşlar, aynı zamanda Vali Aydoğdu’nun fikir ve desteklerini de alıyor. Dün saat 14:00’da başlayan ziyaretlerde, Kırklareli Barosu-Kadın Hakları Komisyonu, Kırklareli Sakatlar Derneği, Trakya Engelli Çocuklar Derneği ve Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Masa Tenisi Kız Takımı Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.

Ilk olarak Kırklareli Barosu- Kadın Hakları Komisyonu tarafından gerçekleştirilen ziyarette Baro Başkanı Göksel Okumuş, Vali Aydoğdu’ya çiçek sundu. Vali Aydoğdu da Kırklareli Barosu- Kadın Hakları Komisyonu’nun yapmış oldukları ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, çalışmalarında başarılar diledi. Akabinde Kırklareli Sakatlar Derneği tarafından Vali Aydoğdu’ya gerçekleştirilen ziyarete, Dernek Başkanı Irfan Özeklioğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Özbilen, Üyeler; Arif Uzunoğlu, Bahadır Genim, Adnan Karataş ve Savaş Eskici katıldı. Yapılan ziyarette ayrıca Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hakan Yağan da hazır bulundu.

Ziyarette dernek yönetimi ve üyeleri, bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında Vali Aydoğdu’yu bilgilendirdi. Aydoğdu dernek üyelerine özel sektördeki işverenlerin sakatlara karşı tutumunu sordu. Dernek Başkanı Özeklioğlu da Özel sektördeki işverenlerin bir çoğunun sakatları bezdirme politikasında bulunduğunu ve yapamayacakları kadar ağır işleri sakatlara vererek, işten istifa etmelerine neden olduğunu belirtti.

Daha sonrasında ise Kırklareli’de yaşayan sakat vatandaşların evde bakımı ile ilgili konular konuşuldu. Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Hakan Yağan burada verdiği bilgiler ışığında; Kırklareli’de toplamda 780 sakatı olan aileye bakım yapıldığını ve bu konuda evde bakım konusunda herhangi bir kontenjanın tamamiyle bakım yapıldığı için söz konusu olmadığını belirtti. Kırklareli Sakatlar Derneği tarafından Vali Aydoğdu’ya gerçekleştirilen ziyarette son olarak Avrupa Birliği Sınırötesi Işbirliği çerçevesinde bir eğitim ve bilgilendirme projesi yaparak hibe fonlardan olumlu yönde yararlanmak için projenin yetkililere sunulduğu fakat ertelendiği belirtildi. Vali Aydoğdu derneğin yapacağı proje için sonuna kadar destek olacaklarını belirterek bu konuda Trakya Kalkınma Ajansı’na projeyi sunmalarını da önerdi. Ziyaret dilek ve temennilerin ardından son buldu.

Kırklareli Sakatlar Derneği’nin ziyaretinin ardından Trakya Engelli Çocuklar Derneği Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu makamında ziyaret ederek çiçek sundu. Ziyarete Dernek Başkanı Ayla Koçer, Aydoğan Özyol’un yanı sıra Babaeski Il Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Taşkın katıldı. Dernek üyeleri burada Vali Aydoğdu’ya Babaeski’de yaşlılar için yapmak istedikleri Rehabilitasyon Merkezi’nin projelendirilmiş halini Vali Aydoğdu’ya sundular. Rehabilitasyon Merkezi’nin devir daim içerisinde merkez içinde kiraya verilecek yerlerden katkı sağlanacağını belirten Trakya Engelli Çocuklar Derneği üyeleri, yapmak istedikleri çalışmalar ile Vali Aydoğdu’ya geniş bilgiler verdi.

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu da projeyi beğendiğini dile getirerek, Trakya’daki 3 belediye ile ortak bir çalışma yaparak huzurevlerindeki yaşlıların Babaeski’de kurulacak olan rehabilitasyon merkezine yönlendirilebileceğini sözlerine ekledi. Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’ya bir diğer ziyaret ise Balkandan Gelenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nden gerçekleşti. Ziyarete Dernek Başkanı Zeki Alsan, Dernek Başkan Yardımcısı Halil Cengiz ve üye Mustafa Bil katıldı. Gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Zeki Alsan Vali Aydoğdu’ya ziyaretlerini kabul ettiği için teşekkür ederek tanışmak maksadı ile ziyarette bulunduklarını belirterek derneğin toplam 20 üyesinin de Kofçaz’a bağlı köylerden Kırklareli’ne göç etmiş insanlardan oluştuğunu belirtti. Vali Cengiz Aydoğdu da Balkandan Gelenler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne teşekkür ederek başarılar diledi.

Yoğun bir ziyaret temposu geçiren ve tüm ziyaretçilerle yakından ilgilenen Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’yu son olarak Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Masa Tenisi Kız Takımı öğrencileri ziyaret etti. Saat 15:15’te gerçekleşen ziyarete Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Gençlik ve Spor Il Müdür Vekili Süleyman Çetin Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Müdürü Hasan Genç, Antrenör Soner Polat, iki yıl üst üste Türkiye Şampiyonu olan Cumhuriyet Ilköğretim Okulu Küçükler Masa Tenisi Kız Takımı; Damla Uzel, Aysu Aygün, Seda Binici ve Selinay Cengiz katıldı.

Öncelikle yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Cengiz Aydoğdu, şampiyon minik masa tenisçilerini tebrik ederek onlarla sohbet etti. Akabinde ise Vali Aydoğdu, ilimizi Türkiye genelinde en iyi şekilde temsil eden öğrencilere hediye takdim etti. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.