"Siz de TEMA Gönüllüsü Olun, Türkiye Çöl Olmasın"

'Siz de TEMA Gönüllüsü Olun, Türkiye Çöl Olmasın'

5 Aralık “Uluslararası Gönüllüler Günü" dünyanın dört bir yanında gönüllü çalışmaları ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla kutlanmaktadır.

Bu nedenle bir açıklama yapan TEMA Vakfı Kırklareli Il Temsilcisi Ali Haluk Korur şunları dile getirdi.

“Birleşmiş Milletler (BM) tarafından, 1985 yılında alınan bir kararla 05 Aralık tarihi, gönüllü hareketin, insanlar, toplumlar ve hükümetler tarafından her yıl kutlandığı "Ekonomik ve Sosyal Kalkınma için Uluslararası Gönüllüler Günü" olarak belirlenmiştir. Uluslararası Gönüllüler Günü, dünyanın dört bir yanında gönüllü çalışmaların faydalarını dünya çapında duyurmak ve gönüllü programlara katılımı arttırmak amacıyla kutlanmaktadır. Gönüllülük öyle yüce bir kavramdır ki; bilgi, zaman, beceri ve deneyimlerinizi toplumsal sorumluluk anlayışıyla hiçbir çıkar gözetmeksizin yardım etmek isteğinizi kişi kurum veya bir sivil toplum kuruluşunun amacı doğrultusunda kullanır, insanlığa faydalı olmanın manevi huzurunu yaşarsınız. Bu manevi huzuru yaşamanın herkesin hakkı olduğuna inanan 370.000'ni aşkın TEMA Gönüllüsü, 05 Aralık "Uluslararası Gönüllüler Günü"nde halkımızı ülkemizin sahip olduğu doğal varlıkların korunması, doğru ve verimli kullanılarak sonraki nesillere aktarılması için Gönüllü olmaya çağırıyor.

TEMA Vakfı'nın Gönüllü sayısı 17 yılda 370.000'ne ulaştı. 75 Il, 400 Ilçe ve Beldede TEMA Teşkilatlanması tamamlandı. Ayrıca, 700 Ilköğretim Okulu'nda Yavru TEMA, 56 Il ve KKTC'de 74 üniversitede Genç TEMA ve 34 ilde Mezun TEMA Teşkilatlanmaları faaliyete geçti. Vakıf, ülke genelinde 148 kırsal kalkınma ve ağaçlandırma projesi halkımızın ve destekçilerimizin katkılarıyla hayata geçirdi, yaklaşık 7 milyon fidanın toprakla buluşmasını sağlayarak Türkiye'nin orman varlığının artmasına katkı sağladı. Mera ve Toprak Yasalan'nın bizzat hazırlanmasında görev aldı, yasalaşmasını sağladı. Ormanların, tarım alanlarının, su varlığımızın korunması adına açılan, müdahil olunan onlarca dava kazanılarak halkımızın nezdinde ormanlarımızın tarım alanlarımızın, topraklarımızın koruyucusu olundu.

Siz de TEMA Gönüllüsü Olun, Türkiye Çöl Olmasın!

"Toprağıma Sahip Çıkmak, TEMA Vakfı'nı desteklemek istiyorum" diyor ve ; "Ne yapabilirim?" diye soruyorsanız:

- Gönüllü olarak TEMA HAREKETININ bireyi olabilirsiniz:

Erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal bilinci oluşturmak için düzenlenecek faaliyetlere destek verebilir, çevrenizin vermesini sağlayabilirsiniz.

"Nasıl Yapabilirim?" diyorsanız:

- Vakıf merkezi ile veya bulunduğunuz bölgedeki TEMA Temsilciliği ile bağlantı kurarak, bilgi alabilir ve bölgenizde yürütülen etkinliklere katılabilirsiniz.

- Tanık olduğunuz erozyon, ormansızlaştırma, yanlış tarımsal uygulamalar gibi sorunları Vakfımıza bildirerek, gerekli araştırmaların ve gerekli müdahalenin yapılmasını sağlayabilirsiniz.

- TEMA Gönüllü Erozyon Eğitmeni olabilir; çevrenizde, kurum ve kuruluşlarınızda, erozyon sorunu ve TEMA Vakfı'nın çalışmalarını anlatabilirsiniz.

- TEMA Vakfı'nın çıkarmış olduğu yayınları izleyerek ve okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

- Çevrenizde, kurum ve kuruluşlarınızda, doğanın korunması ve erozyonun önlenmesiyle ilgili kol, kulüp vb. kurma ve yürütme çalışmalarına katılabilirsiniz

Boş zamanlarınızda Vakıf merkezine veya Temsilciliklerimize gelerek; büro içi çalışmalarına ve Gönüllü çalışmalara yardımcı olabilirsiniz. Temsilcilerimizin irtibat bilgilerine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Internet üzerinden online Gönüllülük Formunu doldurarak bize katılabilirsiniz.”