Şoför adayları uygulamalı sınavda ter döktü

Şoför adayları uygulamalı sınavda ter döktü

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de ehliyet alacak şoför adayları, merkezi sistemle yapılan uygulamalı sınavda ter döktüler. Geçtiğimiz Cumartesi günü, sabah saatlerinde Turist yolu’nda konuşlanan kurs işletmelerinin araçları ve şoför adayları, verilen talimatla birlikte komisyon eşliğinde araçları kullanmaya başladı.

Yanlarında eğitmenleri ve arka koltukta değerlendirmeyi yapacak olan heyetin olduğu halde araçlarını biraz heyecan ve biraz korkuyla kullanan adaylar, hiç bir kuralı es geçmemeye dikakt ederek, büyük bir dikkatle yolda seyirde bulundular ve not düşürecek bir paniğe meydan vermemek için çok uğraştılar.

Yazılı sınavları daha önce olan adaylar bu sınavda trafik, ilk yardım ve motor derslerinin sınavlarına giriyor. Bu sınavların ardından uygulama dersleri başlıyor. Eğitmenleri eşliğinde önce kursa ait test alanında araç kullanan adaylar, daha sonra yavaş yavaş belirlenmiş olan bazı yollara ve en sonunda yine eğitmenlerinin dikkatinde şehir içi trafiğe girerek pratik yapıyorlar.

Tüm bunların ardından son etap olan direksiyon sınavına geçiliyor. Bu da atlatıldıktan sonra adaylar, resmi işlerini hallederek ehliyet sahibi oluyorlar. Uzmanlar arabayı ehliyetin değil kişinin kullandığını belirterek, araç kullanmada ne kadar zaman geçerse geçsin tecrübenin bir fayda sağlamayacağını ve ufak bir dikkatsizliğin kötü sonuçlar doğurabileceğini söylerek, herkesi dikkatli olmaya çağırdı. Son olarak uzmanlar, ehliyetsiz olarak kimsenin araç kullanmamasını altını çizerek söylerken, alkollü olarak da hiç kimsenin arabasına binmemesini söylediler.