Soğuk hava şartlarına rağmen trafik denetimleri sürüyor

Soğuk hava şartlarına rağmen trafik denetimleri sürüyor

Geçtiğimiz hafta içerisinde aniden bastıran kar yağışı ve soğuk hava, il merkezi ve ilçelerde hayatı olumsuz yönde etkilerken, zaman zaman yollarda oluşan buzlanma nedeniyle gerçekleşen trafik kazalarında araçlarda hasar, sürücülerde ise yaralanmalar meydana geldi. Trafik ekipleri, hem anında olay yerine gelerek kaza ile ilgili gerekli işlemleri yaptılar, hem de yaralıları en kısa sürede hastanelere götürmesi için 112 Acil servisi ile gerekli iletişimi kurarak, ambulanslarla hastanelere gitmelerini sağladılar.

Kış mevsiminin getirdiği bütün olumsuzluklara rağmen, trafik ekipleri şehir merkezi içerisinde aralıksız denetimlerini sürdürüyor. Buzlanma nedeniyle kaygan yollarda kazalar meydana gelmemesi için araç sürücüleri araçlarına zincir takmaları konusunda uyarılıyor.

Trafik ekipleri, sürücülerin zincirsiz, hiçbir şekilde özellikle uzun yola çıkmamalarını kendilerine iletirken, bu uyarıya uymayanlar hakkında cezai işlem yapılacağını da açık olarak ifade ediyorlar.

Bununla birlikte ruhsat, ehliyet ve alkol konularında titizlikle gereken denetimleri sürdüren ekipler, evraklarda işlemleri eksik olan ve alkollü sürücülere de gereken cezayı uyguluyor.

Trafik ekipleri bu kötü hava şartlarında trafik kurallarına uyulmasını, eksik belge ve zincirsiz yollara çıkılmaması konusunda sürücüleri daha dikkatli olmaya davet ederken, denetimlerde haber ekibi olarak görüştüğümüz araç sürücüleri de, polisin kendilerine yaklaşımı ve uyarılarından memnun olduklarını dile getirdiler.