Şok Şok Şok! Bu Hareket Kırklareli'ye yakışmadı

* Ramazan kumanyası dağıtan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam'ın eşi Nihal Sarıçam'a CHP İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı tarafından çirkin saldırı


HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, 26 Ağustos 2010 Çarşamba akşamı Eşi Nihal Sarıçam’a CHP Kırklareli il teşkilatı tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirildiğini iddia etti.
Milletvekili Sarıçam, 27 Ağustos 2010 Perşembe günü saat 15.00’da AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yenerel ve yanında bulanan on civarında alkollü genç tarafından eşinin, akrabalarının ve komşularının ağır hakaretlere maruz kalacak bir şekilde çirkin bir saldırıya uğradıklarını ifade etti.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konu ile ilgili yaptığı sözlü açıklamada şunları kaydetti: “Kırklareli’de 1991 yılından, milletvekili olduğum 2002 yılına kadar ticaret yaptım. 8 yıla yakın bir zamandır milletvekilliği görevimi yaparken parlamento dışında kalan vakitlerimi ailemle birlikte Kırklareli’de geçirdim. Babam 1950 yılından beri Kırklareli’de ticaret yapar. Kırklareli’de Sarıçam ailesinin 1950 yılından beri dini vecibelerini yerine getiren özellikle fakir fukaraya her türlü yardım yapan bir aile olduğunu herkes bilir. Bunu en iyi bilenler CHP Kırklareli yönetimindeki arkadaşlarımızdır. Ve özellikle CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’tir. Bunu kendimiz yapmak ile kalmayıp etrafımızdaki ekonomik durumu iyi olan insanlara da tavsiye etmiş bir aileyizdir.
Bu tavsiyelerden etkilenerek dini vecibeler adı altından birçok öğrencinin Hukuk Fakültesi’ni bitirmesine bu ilde biz yardımcı olmuşuzdur. Bunu en iyi CHP’de ki hukukçu yöneticiler bilirler ki bu ilde dini vecibelerini yerine getirmek için maddi yardımda bulunan hiçbir AK Partili hiçbir Sarıçam ailesi yapmış olduğu yardımların karşılığında siyasi bir beklenti içinde olmamıştır. Olmayacaktır. Bunun aksini kimse iddia edemez. Bunun aksini iddia eden kendi siyasi kimliğini inkâr etmiş olur.
* Ramazan kumanyasını parti amblemli gıda dağıtıyorlar sanmışlar
Bunları anlatmamın sebebi 26 Ağustos 2010 Çarşamba akşamı eşim Nihal Sarıçam Hanım Efendi kendi maddi gelirlerimizi hesaplayıp ortaya çıkardığımız rakam üzerinden bir takım fakir fukara ve yoksul ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza vermek üzere hazırladığımız erzakları ablası, ablasının kızı, komşuları ve yakınları ile beraber dağıtmaya gittiği esnada saldırıya uğramıştır. Bu konu ile ilgili olarak daha sonra edindiğimiz bilgilere göre önce Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı’na, AK Parti adına AK Parti amblemli gıda maddeleri dağıtılıyor diye CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu tarafından ihbarda bulunulmuş. İhbarın yapılmasından kısa bir süre sonra CHP Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Yenerel ve yanında ki alkollü on genç tarafından eşimin, akrabalarının ve komşularının içlerinde hiç erkek bulunmaması ile birlikte, dağıttıkları erzak paketlerinin içerisinde hiçbir siyasi amblem olmamasına rağmen kendilerine saldırıda bulunmuşlar. Bunları fotoğraflamaya çalışmışlar. Alkollü gençler hiç ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuşlar.
Bu olaylar Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün karşısında yaşanıyor. Çünkü eşimin ve yakınlarının vermiş oldukları erzaklar orada boş olan bir dükkânda muhafaza ediliyor. Oradan iftar sonrası ihtiyaç sahipleri insanlara karanlıkta veriliyor. Bu şekilde dağılmasının nedeni de hayır ve hasenatın gizli yapılmasına inandığımızdandır. Bu olayı gerçekleştirenler ellerindeki fotoğraf makineleri ile eşimin izni olmadan onları fotoğraflamaya çalışıyorlar. Yardım erzakı götürecek araçların kapılarını açıp içlerindeki erzak kutularını yerlere boşaltıp içlerinde parti amblemi ve broşür arıyorlar. Daha sonra başı örtülü hanımlardan bir tanesinin eşim olduğunu anlayınca korkuya kapılıyorlar ve oradan hızla kaçıyorlar.”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam daha sonra emniyet mensuplarının ihbar üzerine olay yerine geldiklerinin ardından da eşi Nihal hanımın psikolojisinin bozulup tansiyonun yükseldiğini belirtti. Savcılığa olay ile ilgili şikâyette bulunduklarını belirten Milletvekili Sarıçam, halen savcılığın gerekli işlemlere başlaması beklediklerini ifade etti. (c.s.)