"Sol"daki ittifak iddialı geliyor

'Sol'daki ittifak iddialı geliyor

Demokratik Sol Partisi’nin (DSP), Işçi Partisi (IP) ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) ile ortaklaşa çıkardıkları Kırklareli Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay, 29 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere 8 gün kala yarıştaki iddiasını sürdürüyor. Öyle ki; DSP’ye ve adayına gösterilen ilgi her geçen daha da artıyor.

Bundan yaklaşık 1 ay önce; DSP, SHP ve IP anlaşarak Belediye Başkanlığı için Namık Kemal Oskay’ı, DSP’den ortak aday göstermişlerdi. Böylece ilimizde “Sol”un ortak adayı; Oskay olmuştu. Anlaşma ile ilgili olarak, söz konusu partilere Cumhuriyet Halk Partisi’nin de dahil edilmesi için çaba gösterildiği, ancak CHP ile süren uzun görüşmeler neticesinde, sonuca varılamadığı da belirtilmişti. Belediye Meclis Üyeliğinde; Cumhur Aygıt, Mustafa Kemal Oskay, İbrahim Cebeci, Hasan Çetinbaş, Ayhan Ertaş, Yakup Veral, Mehmet Ateş, Recep Öz, Ahmet Akyüz, Mehmet Ali Akın, Hasan Uçak, Vehbi Karacam, Fatma Hülya Mert, Yusuf Konur, Yüksel Koçarslan, Musa Altınova, Şükrü Oğuz, Cafer Atakan, Ömer Ermiş, Nahide Onhan, Zafer Türkmen, Kontenjan; Serhat Şişmanoğlu, Nursen Üstündağ ve Mümin Tamer Öztaşkın  ile yola çıkan DSP,  “Halkçı, şeffaf ve dürüst belediye yönetimi” sloganı ile yola çıkan bu ittifak, yerel seçimlere az bir süre kala yükselişini sürdürüyor.

 Il Genel Meclisi üyeliğinde de; Mesut Çakmak, Adnan Bıyıklı, Kadri Yılmaz, Ali Sevim, Şevket Erseçkin ve yedek olarak da Kadir Baykal, ile yarışa katılıyor.

Sezer; “En başarlı Belediye Başkanları DSP’den”

Geçtiğimiz Cuma günü Kırklareli’ne gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de, yerel seçimlere ''uygar kentler'' projesiyle girdiklerini vurgulayarak, ülke genelinde en başarılı belediye başkanlarının DSP'li olduğunu söyledi.

Sezer, Eskişehir, Ordu ve Şişli belediye başkanlarını buna örnek gösterdi. Zeki Sezer, Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Oskay'a da destek istedi.

Ayrıca; DSP Kırklareli Belediye Başkan adayı Namık Kemal Oskay, geçtiğimiz hafta gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Oskay ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarda, halkın DSP’ye olan ilgi ve alakasının giderek arttığını kaydederek, 29 Mart yerel seçimlerinde büyük bir başarı yakalayacaklarına inandığını kaydetti.