Sol'un 3 partisinden CHP'ye destek yok

Ortak aday Namık Kemal Oskay

29 Mart seçimlerinde, sağ partilere karşı solda güç birliği yorumları kulislerde dolaşırken, Kırklareli’de 3 sol parti tek aday çıkararak CHP’ye rakip oldu. Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Kırklareli İl Başkanı Şevket Başgelen 29 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde parti olarak DSP ve İP ile ortak aday çıkartacaklarını belirtti. 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için Kırklareli’nde Sol’da güçbirliği arayışları içerisinde 3 aydan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) arasındaki görüşmeler olumlu sonuç vermedi. Kırklareli’nde Sol’da güçbirliğinin olması yönünde yoğun çaba sarf eden Sosyaldemokrat Halk Parti (SHP) Kırklareli İl Başkanı Şevket Başgelen şunları kaydetti:
“29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimler öncesinde çoğunluğun isteği doğrultusunda Kırklareli’nde Sol’da güçbirliğini sağlamak istedik. Bunun içinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile yaklaşık 3 aydan bu yana görüşmelerde bulunduk. Yapılan görüşmeler geçtiğimiz günlerde olumsuz bir şekilde tamamlandı.
Kırklareli’nde Sol’da güçbirliğinin olmasını canı gönülden isteyen taraf olarak biz Belediye Meclisi’nde temsil hakkımızın olması isteğinde bulunduk. CHP tarafından bize burada temsil hakkı verilmedi. Bu sebeple görüşmeler olumsuzlukla tamamlandı. CHP’nin son açılımları da bizleri rahatsız etti.
* DSP, SHP ve İP’nin Adayı Namık Kemal Oskay
Bunun üzerine bizde Demokratik Sol Parti ve İşçi Partisi ile görüşmelerde bulunduk. Yapılan görüşmeler sonucunda 29 Mart’taki seçimlere ortak adayla girme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda bizlerin ortak Kırklareli Belediye Başkan Adayı aynı zamanda Kırklareli Belediye Meclis Üyesi de olan Namık Kemal Oskay oldu. Bu konu ile ilgili ve oluşturulacak olan Belediye Meclis Adaylarının isimleri düzenlenecek olan bir basın toplantısı ile önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.” (s)