"Sol"un adayı; Namık Kemal Oskay

'Sol'un adayı; Namık Kemal Oskay

Kırklareli’de Demokratik Sol Parti (DSP), Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) ve Işçi Partisi (IP) anlaşarak Belediye Başkanlığı için Namık Kemal Oskay’ı, DSP’den ortak aday göstermeye karar verdiler. Anlaşma ile ilgili olarak, söz konusu partilere Cumhuriyet Halk Partisi’nin de dahil edilmesi için çaba gösterildiği, ancak CHP ile süren uzun görüşmeler neticesinde, sonuca varılamadığı belirtildi.

IP Kırklareli Il Başkanı Halil Göçen konu ile ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında; “Halkçı, şeffaf ve dürüst belediye yönetimi için halkımızdan, oylarını bölmeden D.S.P adayı N.Kemal Oskay’a vermelerini Kırklareli halkından geleceğimiz için istiyoruz. Hangi partiden olursa olsun, gericilik ve bölücülüğe karşı kararlı tutum alan Işçi Partisi Il Genel Meclisleri’nde var gücümüzle çalışarak Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışan karanlık güçlere gerekli cevabı vermek için her türlü mücadeleyi göğüsleyeceğiz.

Tam bağımsız bir Türkiye için, geleceğimiz için bütün adaylarımıza oy vermeye çağırıyorum” dedi.

“CHP’nin açılımı cümle gericilerin takdirini kazandı”

Göçen yaptığı basın açıklamasında, iktidara ve ana muhalefet partisine yüklendi. Göçen şunları kaydetti; “Milletimizin dini duygularını istismar etme kuyruğuna CHP de katılmış bulunmaktadır. Bu alanda bol bol yalanlar söylenmekte; insanlarımız Allah adına aldatılmak istenmektedir! CHP, bir süre önce çarşafı topluma model olarak sunmuştu. Baykalların Ortaçağa yelken açan bu “açılımı”, gericilerin 60 yıllık “tek parti dönemi” teraneleriyle Atatürk dönemine saldırıyla devam etti. Bu açılımlar cümle gericilerin takdirini kazandı.

 Irtica taklitçiliği şimdi de işi “her mahalleye Kuran kursu projesi”ne vardırmıştır. Baykalların reddi miras çizgisi CHP’yi, Kemalist Devrim’in aydınlanma ve laiklik doruğundan, irticayı taklit çamuruna düşürmüştür. Atatürk’ün Devrimci mirasına ve kırıp attıkları Altı Ok’a karşı mevzilenmenin son adımları da atılmakta, Atatürk Cumhuriyeti’ni arkadan vurmaya devam etmektedirler.

Hiç kimse AKP ile aynı kulvarda yarışarak, AKP’lileşerek, Cumhuriyet Devrimi’ni, Atatürk’ü savunamaz ve Türkiye’nin önündeki sorunları çözemez. Oy da alamaz! Sosyal demokratlar, yüzde 47 oyların dinci propagandayla alındığını düşünüyorlar. Şimdi onlar da yüksek oy almanın sırrını keşfettiler. Bu gericilik karşısında ezikliktir. AKP’yi örnek alarak oy alacağını sananlar, AKP’nin oyunu çoğaltır ve Türkiye’nin bu felaketlere sürüklenişi önünde kendi de sürüklenir gider. Bu zavallı ve aciz vaatler, oy avcılığından da öte Atatürk düşmanlığını kuvvetlendirmektedir.

Atatürk Devrimi’ne saldırı mevzisi

Görünen o ki; Altı Ok’u tarihi bir hatıra olarak sandığa kaldıranlar, Atatürk’le son bağlarını da koparmak istemektedirler. Girdikleri mevzi, Atatürk Devrimi’ne saldırı mevzisidir. Çarşaf ve her mahalleye kurs cephaneleriyle “tek parti dönemine” karşı saldırıya geçenler, aslında iflas eden sistemin yedek kuvveti olarak cepheye sürülmektedirler.

“Tek parti dönemi” düşmanlığında, çarşaf ve Kuran kursu açılımında irtica ile yarışa giren CHP’nin, AKP’den farklı bir ekonomik, politik çözümü de yok, hatta hiçbir çözüm önerisi yok! Bütün umutlar kara çarşafta!

Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizi ile yüz yüzedir. Türkiye’nin gerçeği ekonomik krizdir, milli ekonominin çökmesidir, yolsuzluktur, yoksulluktur, işsizliktir. Sistem partilerinin bu kriz karşısında hiçbir çözümleri yoktur. Belediyelerimizin kamusal işlevlerinin yok edildiği, yolsuzluklarla yağmalandığı koşullarda krize çözüm üretemeyenlerin, her mahalleye kuran kursu açma vaatleri zavallılıktır.

Kuran kursu açmak belediyelerin görevi olabilir mi? Atatürk’ün Belediyeleri, halkevleri, sanat evleri, spor salonları, parklar, yollar açar! “Her mahalleye Kuran kursu” girişimi, laik, aydınlanmacı, bilimsel eğitime, eğitimin birliğine darbedir. Atatürk’ün şu sözü unutulmamalıdır: “Din ana baba kucağında öğrenilir!”

Bugün çocuklarımızın gereksinimi, henüz ergin dahi olmadan Kuran kurslarına gitmek değil; sokaktan, açlıktan, yoksulluktan kurtulmak, aydınlanmacı, bilimsel, çağdaş, parasız eğitim almaktır. Çocuklarımızın özlemi mutlu aile, sıcak yuvadır. Onlara vaadimiz bu olmalıdır!

“Biricik seçenek; Atatürk Devrimciliği”

Bir yanda Haçlı Irtica ve bölücülük, bir yanda irticayı taklide soyunan reddi mirasçılar! Hepsi de kriz karşısında aciz ve çözümsüzdür. Türk milleti bu seçeneklere mahkûm edilemez. Halkımız bunlara mecbur değildir. Türkiye, Kemalist Devrim’i tamamlamaya mecburdur. Biricik seçenek ve çözüm Atatürk Devrimciliğidir. Atatürk Devrimciliğinin biricik temsilcisi ise Işçi Partisi’dir! Atatürk’ün halkçılığı, aydınlanmacılığı, devrimciliği, Işçi Partisi’ndedir! Işçi Partisi krize karşı çözümü olan tek partidir!

“Ortak adayımız; Oskay”

Yerel seçimler bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bütün yurtseverler güçbirliği yaparak emperyalistlere, Haçlı Irticaya ve bölücülüğe esaslı bir cevap verebilirler.

 Işçi Partisi bu amaçla Il genel Meclisi seçimlerine bütün Türkiye’de olduğu gibi Kırklareli’nde,  ilçelerinde ve merkezde kendi adaylarıyla katılıyor. Bunun yanı sıra Belediyelerimizi AKP’den ve bölücülerden kurtarmak için her seçim çevresinde, en güçlü aday etrafında en geniş birliği sağlamak için  çalışıyor. 

29 Mart Seçimlerinde bütün yurtsever güçler, bu hedefe kilitlenmelidir!

Bunun için Il merkezinde Kırklareli’de Demokratik Sol Parti (DSP), Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) ve Işçi Partisi (IP) anlaşarak Belediye Başkanlığı için sayın Namık Kemal Oskay’ı D.S.P’den Belediye Başkanlığı için ortak aday göstermiş bulunuyoruz. Halkçı, şeffaf ve dürüst Belediye yönetimi için halkımızdan, oylarını bölmeden DSP adayı Oskay’a vermelerini Kırklareli halkından geleceğimiz için istiyoruz.

Hangi partiden olursa olsun, gericilik ve bölücülüğe karşı kararlı tutum alan Işçi Partisi Il Genel Meclislerinde var gücümüzle çalışarak Cumhuriyetimizi yıkmaya çalışan karanlık güçlere gerekli cevabı vermek için her türlü mücadeleyi göğüsleyeceğiz. Tam bağımsız bir Türkiye için, geleceğimiz için bütün  adaylarımıza oy vermeye çağırıyorum.”