"Sosyal Güvenlik hizmetleri çok önemlidir"

11-17 Mayıs 'Sosyal Güvenlik Haftası' etkinlikleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram ve beraberindekiler Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ederek plaket verdiler.

11-17 Mayıs “Sosyal Güvenlik Haftası” etkinlikleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram ve beraberindekiler Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında ziyaret ederek plaket verdiler.
Dün saat 10.00’da gerçekleştirilen ziyarette; İl Müdürü Mehmet Bayram, Müdür Yardımcıları Yakup Tamer Çarkçı, Hikmet Ersin Özbay, Şefler Süleyman Özay, Şeref Akçınar, Oğuz Özdil, Memurlar Nazan Algün ve Leyla Saygın’da yer aldı.
Kırklareli’nin Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde de Şube açacaklarını belirten Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet bayram şunları kaydetti:
“Bu yıl 2’ncisini düzenlediğimiz Sosyal Güvenlik Haftası’nda kurumumuz Türkiye genelindeki 24 bin çalışanı ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. 16 Mayıs 2006 tarihinde çıkartılan 5502 Sayılı Yasa ile Emekli Sandığı lağvedilmiş, Sosyal Güvenlik Kurumu tüzel kişiliğinde yeni bir yapılandırma süreci başlatılmıştı. Bu süreç 81 ilde devam etti, büyük ölçüde teşkilatlanma sağlandı.
İlimizde de 04 Şubat 2009 tarihinde faaliyete geçen kurumumuz şu anda 101 çalışanı ile Kırklareli halkına hizmet vermektedir. Yakın zamanda Vize ilçemizde de bir Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışını yaptık. Burada açılmasının gerekçesi de; yerinde vatandaş odaklı hizmeti amaçlayan kurumumuz inşallah bu ayın sonunda ya da en geç Haziran’ın ilk yarısında Lüleburgaz ilçemizde de bir Şube açacak. Son olarak da ilimiz Babaeski ilçesinde bir Şubemiz olacak.
Bu anlamda geçtiğimiz yıl içerisinde ilimizdeki fiziki yapılanmayı büyük ölçüde tamamladık. Yepyeni bir anlayışla vatandaşlarımıza bürokrasiden mümkün olduğunca arınmış, kaliteli bir hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bizim yaptığımız çalışmalarda da sizler desteğinizi esirgemediniz. Bunun içinde sizlere teşekkür ederim. Bütün çalışanlarımız ile birlikte elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz.”
Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş eskiden üç ayrı kurum tarafından verilen hizmetlerin tek çatı altında toplanmasının hem millet hem de devlet açısından çok yararlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Medeniyet ile gelişmişlik arasında çok yakın bir ilgi vardır. Sosyal Güvenlik hizmetinde başarılı olmuş, bu konuda sorunlarını çözümlemiş toplumlar, ülkeler gelişmiş ülkelerdir. Dolayısıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başarısı, hizmetlerindeki etkinliği ile ülkemizin medeniyet yarışındaki, medeniyet yolundaki çağdaş uygarlık düzeyine çıkma uğraşısında elde ettiği başarı arasında çok yakın bir ilişki vardır. Bu nedenle biz Sosyal Güvenlik hizmetlerinin çok önemli olduğunu bir kez daha bu hafta ile ifade ediyoruz.
Bu önemli ve büyük sorumluluk isteyen hizmeti yeni bir yapılanma ile beklentilerin üzerinde bir hizmet verme anlayışı ile yürütmeye çalışan Sosyal Güvenlik Bakanımızdan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Kurum Başkanı’ndan, buradaki İl Müdürümüze ve en küçük görevlisine kadar bütün emeği geçenlere Sosyal Güvenlik hizmeti için vermiş oldukları gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Bu hizmetlerin artık sadece il merkezlerinde değil, hükümetimizin aldığı karar doğrultusunda büyük ilçelerden başlayarak hizmeti vatandaşın ayağına götürme gayreti de var. Zaten pek çok hizmetin elektronik kayıtlar üzerinden yapılabilmesi büyük bir sürat sağlanmasına neden oldu. Bunun ilçelerimize kadar intikal ettirilmesi sureti ile vatandaşımızın eskiden bırakın il merkezini tek Ankara’da halletmeye çalıştığı işleri, çözmeye çalıştığı sorunları şimdi kendi ilçesinde halledebilir, çözebilir hale gelecek İl Müdürümüzün de söylediği gibi Hükümetimizin önem verdiği vatandaş odaklı hizmet anlayışının bir yansımasıdır. 
Sosyal Güvenlik Merkezimiz Vize’de açıldı. İnşallah yakında Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerimizde de hizmete girecek. Böylece vatandaşlarımıza ayağında, kendi yerlerinde hizmet vermeye çalışacağız. Tabii bu haftaların esas sebebi nedir. Bu konuda toplumsal bilincin arttırılması, bu konuda sorunlar varsa bu sorunların çözümü için kolektif bir duyarlılığın oluşmasıdır. Herkesin bu konudaki sorunların çözümü için toplumu, devleti, milleti gayrete getirmesi ve bu çalışmaları yürüten personelinde özendirilmesidir. Bizde bu hafta vesilesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına bugüne kadar verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.
İnşallah bu konuda daha güzel hizmetler verilecek. Daha önceki Sosyal Güvenlik hizmetlerinde görülen dağınıklık giderildi. Eskiden üç ayrı kurum tarafından yürütülen hizmetler tek çatı altında toplanarak pek çok karışıklık, mükerrerlik önlenmiş oldu. Vatandaş içinde devlet içinde son derece yararlı bir iş yapıldı. İnşallah bu kurumumuz çalışmaları yoğunlaştıkça ve bu konuda yeniden yapılanma süreci daha da geliştikçe güzel hizmetler almaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kırklareli İl Müdürü Mehmet Bayram tarafından 11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası anısına Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’a plaket takdim edildi. (s)