Sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü'ne tepki

Edirne'de Alperen Ocakları Edirne Temsilciliği tarafından ''Sözde Ermeni Soykırımı Anma Günü'' protesto edildi.

     Türk Bayrağı taşıyan Alperen Ocakları Edirne temsilciliğine üye yaklaşık 30 kişi PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde toplandı.
     Alperen Ocakları Edirne Temsilcisi Alpaslan Cankaloğlu, burada yaptığı basın açıklamasında, Türkler'in tarih boyunca hiç bir millete soykırım uygulamadığını söyledi.
     Cankaloğlu, Ermenistan'ın politikalarını ''Türk düşmanlığı'' üzerine kurduğunu öne süren Cankoloğlu, şunları kaydetti:
     ''Taşeron ve emperyalist güçlerin kuklası durumundaki Ermenistan'ın tek politikası Türk düşmanlığı üzerine kurulmuştur. Birinci Dünya Savaşı'nda çeteleri tarafından hunharca katledilen Müslüman Türkler'in yanı sıra Karabağ'da, Hocalı'da ve daha bir çok Azerbaycan kentlerinde Türkler'e reva gördükleri soykırım ve katliamlarla karşımızda durmaktadır. Bunun dışında yarattıkları ASALA adlı terör örgütünün 40'a yakın diplomatımızı katlettiği, bir çoğunu da yaraladığı gerçeği de yakın tarihimizin en önemli ibret verici olaylarından biridir.''
     Ermeniler'in ''düşmanca tavırlarından vazgeçmesi'', ''işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çıkması'', ''Türkiye'nin milli sınırlarını tanıması'', ''soykırım iddialarından vazgeçmesi'' durumunda'' iyi komşuluk ilişkileri için çaba sarf edileceğini bildiren Cankaloğlu, ''Alperenler ve Türk Milliyetçileri (Yurtta sulh cihanda sulh) ilkesi gereğince, bizler hiç bir milletle, hiç bir halkla ebediyen ve kalıcı düşmanlık güdüleri içerisinde asla değiliz'' dedi.
     Sorunlar çözülmeden Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını açmaması gerektiğini ifade eden Cankaloğlu, ''Buradan başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete sesleniyoruz. Lütfen, söylediklerinizin arkasında durun. Türk halkının yüzde 80'i mevcut sorunlar çözülmeden sınır kapısının açılmasını ve Ermenistan'la sıcak ilişkiler kurulmasına karşıdır. Dolayısıyla sizlerde orada Türk Milleti'nin temsilcileri olarak bulunmaktasınız, Türkiye'nin ve Türk Milleti'nin geleceği açısından milletimizin sağduyusuna ve isteklerine kulak veriniz''diye konuştu.
     Büyük Birlik Partisi Edirne İl Başkanı Arif Köroğlu'nun da aralarında bulunduğu grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.