"Sözleşmeli Personeller kadroya geçirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Türk Sağlık Sen Kırklareli Şube Başkanı Süleyman Koçarslan, yaptığı basın açıklamasında sözleşmeli personellerle ilgili mücadelelerinin sonuna kadar süreceğini ifade etti.

Türk Sağlık Sen’in gücünün ve kararlılığının bir meyvesini almış olmanın verdiği mutluluğu yaşadıklarını belirtti. Bakanlar Kurulu kararı ile 4/B'li sözleşmeli personelin sorunlarının bir bölümünün çözüldüğünü belirten Süleyman Koçarslan, “Bugünlere gelmek ise hiç kolay olmamıştır. Sendikamız tarafından imrenilecek bir mücadele örneği gösterilerek bu noktaya gelinilmiştir” dedi.
“Yetkili sendika olarak 2008 toplu görüşmelerinde sözleşmeli personelin sorunlarını gündeme getiren sendika olduk” diyen Süleyman Koçarslan açıklamasında şunları söyledi;
“Sözleşmelilerin dramlarını anlatan mektupları Devlet Bakanı Sayın Murat Başesgioğlu'na sunduk. Çözüm istedik. Mutabakat metninde sözleşmeli personele haklar tanınmasının yer almasını sağladık. Attığımız imzanın takipçisi olarak tüm süreci yakından izledik. 4/B'li sözleşmeli personele verilen hakların bakanlar kuruluna gönderildiğini tüm çalışanlar bizden öğrendi. 28 Şubatta binlerce sağlık çalışanının katıldığı coşkulu ve görkemli bir miting yaptık. Ankara'da gür bir sesle sorunların çözülmesi ve haklarımız için meydanları doldurduk. 2 Mart’ta da düzenleme bakanlar kurulundan geçti.
Görüldüğü gibi bu hakların verilmesinin her adımında emek harcadık. Çaba gösterdik. Mücadele ettik. Miting düzenledik. Bazıları gibi evrak toplayarak, fotokopicilik yaparak çalışanı kandırmadık. Hak verilmez alınır düsturuyla hareket ederek bu kazanımları elde etmeyi başardık. Bakanlar Kurulu kararı Sayın Cumhurbaşkanımızın onayının ardından yürürlüğe girecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu kararı bir an önce imzalayarak yürürlüğü konmasını 4/B'li sözleşmeliler adına talep ediyoruz.
Bakanlar kurulu kararı 4/B'li sözleşmeli çalışanlar için önemli ve olumlu bir adımdır. Ayrıca "Sözleşmeyi biliyorlardı imzalamasalardı diyenlerin bugün bu kazanımları imzalamak zorunda kalması gösterilen mücadele ve gelecek için önemli bir gelişmedir.
4/B'li arkadaşlarımızın sorunlarının bir bölümü bu kararla birlikte çözülmüş olacaktır. Fakat Bakanlar Kurulu kararı 4/B'li personelin eş durumdan tayinine kısıtlı imkân vermektedir. Bu kısıtlayıcılık eş durumundan tayin sorununu istediğimiz gibi çözememiştir. Bu sorunun çözülmesinin yolu da kadrolu memurlardaki gibi eş durumundan tayin hakkının tanınmasıdır. Sorunun tek çözüm yolu da sözleşmeli personele kadro verilmesidir.
Bunun içinde hedefimiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesidir. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde CHP ve AKP Grup Başkan vekilleriyle bir görüşme yaparak "Kadromu İstiyorum" kampanyası çerçevesinde topladığımız 15 bin imzayı Grup Başkan Vekillerine vereceğiz. Sözleşmeli Personeller kadroya geçirilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bakanlar kurulu kararı sadece 4/Bli sözleşmeli çalışanların haklarında düzenleme yapmaktadır. 4924'lü sözleşmeli çalışanlar için ayrı bir kanuni değişiklik gerekmektedir. Bunun için Devlet Bakanlığı Sağlık Bakanlığına bir yazı yazarak gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmiştir. Bizde Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda bakanlık nezdinde girişimde bulunmuştuk. Bakanlar kurulu kararının ardından Türk Sağlık-Sen olarak yetkili sendika sıfatıyla Sağlık Bakanlığına bir an önce müracaat ederek Bakanlar Kurulu kararını hatırlatıp gerekli yasal düzenlemenin yapılmasını bir kez daha isteyeceğiz.
Çünkü bizim işimiz çalışana hizmettir. Gücümüzde çalışanın bize verdiği destektir. Ne iktidarın gölgesine sığınırız. Ne lütuf isteriz. Her zaman hakkı savunuruz. Hakkın alınması için mücadele ederiz. Bizi diğerlerinden farklı kılanda budur. 4/B'li arkadaşlarımızın sorunlarının bir bölümüne çare olan bu bakanlar kurulu kararının çalışanlara hayırlı olmasını diliyor, birlikte mücadele ederek kadro hakkını alacağımız günlerinde yakın olmasını temenni ediyoruz. Hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım”. (mc)