Sözleşmesi feshedilen işçiler, kapı önüne kondu

Sözleşmesi feshedilen işçiler, kapı önüne kondu

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında, ek gündem maddesi olarak görüşülen konu gereğince, norm kadro bünyesinde bulunan 13 işçinin, kadrolarının iptaline karar verildi. Iş akitleri feshedilen işçiler, son derece zor ekonomik koşulların söz konusu olduğu bir dönemde, tabiri caiz ise kapı önüne kondular.

4 Temmuz Cuma günü, saat 16.00’da Cavit Çağlayan başkanlığında, Belediye binası Meclis salonunda düzenlenen toplantıda, Belediye gündemine ait pekçok konu görüşüldü.    

Gündemin ana maddelerine geçilmeden önce, ilave konuların gündeme alınıp alınmaması kararlaştırıldı. Işte bu kapsamda,  Norm kadro bünyesinde bulunan ve sözleşmeleri feshedilen 13 işçinin kadrolarının iptali konusu da ilave gündem maddesi olarak Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısına girdi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada 8 işçi ve 5 memurun işten çıkartıldığı, dolayısıyla boşalan bu kadroların iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

Söz konusu gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. 13 kişi arasında bulunan bir emekli ve diğer üç nakil sayılmazsa, Kırklareli Belediyesi 9 çalışanının sözleşmesini fesh ederek işten çıkarmış oluyor.

Bu karar hemen akıllara şu soruyu getiriyor; “Büyük miktarda borcu bulunan Kırklareli Belediyesi, acaba giderlerini azaltmak için, işçi çıkartmak gibi bir tasarruf yolu mu seçti?”

Yerel seçimlerin ardından, “Ilk yıl Kırklareli Belediyesi’nden proje beklemeyin” denilerek, astronomik rakamlarla telaffuz edilen Belediye borçları öne sürülmüş ve Belediyemizin hemen her konuda tasarrufa gideceği belirtilmişti.

Bu anlamda birçok konuda tutarlı davranan Belediye, acaba son çareyi işçi çıkartmakta mı bulacak?

Norm kadro bünyesinde bulunan geçici işçiler “Acaba biz de işimizden olur muyuz?” korkusu ile yaşaya dursunlar, Kırklareli Belediyesi’nin bu konuda önümüzdeki süreçte ne gibi adımlar atacağı, tüm vatandaşların merak konusu haline geldi.