SP'nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı Kemal Şar

Saadet Partisi (SP) Kırklareli İl Başkanı Murat Hızır, 29 Mart'ta yapılacak olan Yerel Seçimlerde Saadet Partisi'nin (SP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak Kemal Şar açıkladı.

Saadet Partisi (SP) Kırklareli İl Başkanı Murat Hızır, düzenlediği basın toplantısı ile 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan Yerel Seçimlerde Kırklareli Belediye Başkan Adayları’nın Kemal Şar olduğunu açıkladı. Şimdi Saadet Partisi zamanı olduğunu belirten Hızır, vatandaşların hazırlanan Oyu’nu vereceği Oylarla bozacağını belirterek şunları kaydetti:
“Yapılacak olan seçimlerde partimiz adına en hayırlı sonucu almayı diliyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde devam ettiriyoruz. Bugün burada Kırklareli Belediye Başkan Adayımızı açıklamak üzere toplandık. Bu sürece nasıl gelindi. Aday Tespit Komisyonlarımızın yaptığı çalışmalar sonucunda; Belediye Başkan Adaylarımızı, İl Genel Meclisi Üyesi Adayları’nı, Belediye Meclisi Üyesi Adaylarını sırası ile tespit ettiler. Şu anda birkaç tane eksik beldemiz kaldı. Onlarında aday tespitleri tamamlandığı zaman merkez ilçe dahil 8 İlçe ile 18 Belde de Partimiz seçimlere girecek ve en güzel şekilde Milli Görüşü temsil edecek. Çalışmalarımız bu istikamette sürüyor.
* “Seçimlerde 3’ncü şahlanışımızı yapacağız”
Bu seçimler partimizin 3’ncü kez şahlanışına vesile olacaktır. Bilindiği üzere partimiz Milli Görüşün 5. partisi. Bundan evvel Milli Selamet Partisi ve Refah Partisi zamanında, 1974 ve 1994 yıllarında 1. ve 2. çıkışlarını yaptı. İktidar ve İktidar ortağı oldu. Bu seçimlerde 3’ncü çıkışımıza vesile olacak. Ekim Ayı’nda yaptığımız kongremizde genç ve dinamik birisi olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u Genel Başkanımız olarak seçtik. Kendisi genç ama arkasında tecrübeli bir ekip bulunuyor. Bu davaya 40 yılını vermiş olan büyüklerimiz kendisine desteklerini tam olarak verdiler. Tecrübe ile dinamizm bu kongrede birleşmiş oldu. Bu da 3’ncü şahlanışın vesilesi olacaktır.
* “Oyunu Oyunla Boz”
Bu yapılacak olan yerel seçimlere önümüzdeki genel seçimler için prova gözü ile bakıyoruz. Bu seçimler bizim için bir basamak teşkil edecek. Önümüzdeki zamanda yapılması muhtemel Genel Seçimler içinde prova niteliğinde olacak. Biz Kırklareli için iddiamız şu “Oyunu Bozmaya Geliyoruz” Kırklareli halkına da buradan sesleniyoruz “Oyunu Oyunla Boz”.
Saadet Partisi’nin Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Kemal Şar’da yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Beni Saadet Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olarak görmek isteyen Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Daha önce bilindiği üzere Sinan Leylak arkadaşımızın ismi Belediye Başkan Adayı olarak basında yer almıştı. Arkadaşımız sağlık sorunları sebebi ile Belediye Başkanlığı Adaylığından çekildi.
Kırklareli’nde seçimler çok çetrefilli geçecek. Çok ağır şartlarda cereyan edecek. Bütün bunlara rağmen biz sağduyunun egemen olacağına inanıyoruz. Allah’ın yardımı ile yapılacak olan seçimlerde Saadet Partisi olarak en ön sıralarda yer alacağız.
* “Her türlü dağıtım Savcılıklara suç duyurusunda bulunulacak”
Bilindiği üzere Türkiye’de son günlerde 2 konu tartışılıyor. Bunlardan birisi Davos ve Davos Fatihi Sayın Başbakan. Diğeri de Tunceli de ve diğer illerde anlaşıldığı kadarıyla AK parti ile organizeli bir şekilde Fak-Fuk-Fon denilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu’nun çalışıyor olması. Bundan aylarca önce bir açıklama yapmıştım. Bu açıklamada iktidar partisinin bu davranışlarının yanlış olduğunu, seçime şaibe getireceğini ifade etmiştim. Aylar sonra görüldüğü gibi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bizim öngörülerimiz doğrultusunda kararını vermiş ve bu işlemlerin oy verme işlemlerini yönlendirme amacı taşıdığından bundan böyle yapılacak olan her türlü dağıtımın Savcılıklara suç duyurusunda bulunulacağını ifade etmiştir. Biz bundan fevkalade memnunuz.
* “Halkımız oynanan oyunu görerek bu oyunu bozacaktır”
Şu açıdan memnunuz. Ülkemizde iktidar ve yandaşları bu ülkemizde hiç değişmeyen bir organizasyondur. Daima zenginlerler, zengin olurlar. Ama fakir olanlar, Başbakanın deyimi ile fakir, fukara, garip, guraba olanlar da daima fakir kalmaya, guraba kalmaya, garip kalmaya devam ederler. Bu ülkemizde cereyan eden yanlış anlayıştan kaynaklanmaktadır. Bu yanlış anlayışta demokrasinin ülkemizde yanlış yerleştirilmiş olmasıdır.
Bu seçimlerde de iktidar partisinin her yerde ezici çoğunluk sağlayacağını zannediyorlar. Ama ben bundan çok emin değilim. Halkımızda bundan çok emin değil. Halkımız kendisine verileni alır, ama oyuna da kimsenin ipotek koymasına müsaade etmez. Ben bu inançta ve düşüncedeyim. Halkımızın bu oyunu görerek bozacağı inancında ve düşüncesindeyim. Bir tarafta pırlantacılarla ortak iş yapanlar, diğer tarafta daima garip, guraba kalmaya mahkum edilmiş ve ezilmiş kitle bulunuyor. Biz Saadet Partisi olarak ezilmiş kitlenin yanındayız ve sonuna kadar ezilmiş kitlenin sesi olmaya da devam edeceğiz. (s)