"Sporcularımın emekleri heba ediliyor"

* 2014 yılı Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası İl Seçme Müsabakaları'nda, sporcularının haklarının yendiğini iddia eden Kırklareli Ergin Spor Kulübü Antrenörü Gökhan Yeşil çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HABER MERKEZİ
“2014 Yılı Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası İl Seçme Müsabakaları” 29 Aralık 2013 Pazar günü Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Seçmelere; Kırklareli SK, Kırklareli Gençlik SK,  Kırklareli Ergin SK, Kırklar Yıldızı SK, Lüleburgaz Güzel Sanatlar SK, Babaeski Gençlik SK sporcuları katıldı.
Yapılan müsabakalarda alınan sonuçlardan çok verilmeyen puanların dikkati çektiğini belirten Ergin Spor Kulübü Antrenörü Gökhan Yeşil, sporcularının haklarının yenildiğini iddia ederek şunları kaydetti:
“İl’de yapılan seçme müsabakaları ve takım oluşturulması konusunda tüm sorumluluk İl Temsilcisi’ne aittir. Taekwondo İl Temsilcisi göreve geldiğinden bu yana Taekwondo’da düzenlemeler hep taraflı olmuş İlde takım oluşturulması ve harcırah alacak sporcuların belirlenmesi konusunda sıkıntılar yaşanmış, kulüplerin ve ailelerin tepkisini çekmiştir. Katılan Kulüplere gönderdiği regleman da müsabaka tartısı 09.00-09.30 arası olarak belirtilmişken tartılar 10.45’te yapılmış, müsabakaların başlama saati 10.00 olarak belirtilmişken müsabakalar 11.30’da başlamıştır.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne daha önce bu konuda şikâyetlerimizi yapmamıza rağmen İl Takımı oluşturulması için yapılan seçme müsabakalarına ilde var olan kulüpleri çalıştıran kişilerin hakem olarak görev alması ve karar mekanizması haline getirilmesi sporcular ve aileler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak 29 Aralık 2013 Pazar günü yapılan seçmelerde Spor İl Müdürlüğü’nde Taekwondo Eğitimi veren Antrenörün Hakem olarak müsabakalarda yer alması, İl Temsilciliği görevini yürüten babasının ise masada oturarak puanlamalara müdahale de bulunması, verilen taraflı kararlar katılan diğer Kulüp Antrenörleri’nin ve sporcu velilerinin dikkatini çekmiştir.
Taekwondo İl Temsilcisini, kızının çalıştırdığı Gençlik Spor Taekwondo Antrenmanları’nda sıkça görmemize rağmen diğer kulüplerle olan ilişkisi oldukça zayıftır. Taekwondo İl Temsilcisi 2013 Yılı itibari ile yerel müsabaka takvimi olmasına rağmen İl’de yapılması planlanan turnuvaları da düzenlememiştir. Kulüplerin ve sporcuların bir araya gelmesi içinde herhangi bir çalışma yürütmeyip taraf olduğunu herkese açıkça göstermiştir.
2014 yılı öncesinde de bu sıkıntıların yaşanacağı endişesini taşıyarak; Kırklareli’de büyüyen ve başarılar elde eden Taekwondo Kulüpleri’nin tarafsız bir İl Temsilcisi ile yola devam etmesi en büyük temennimizdir. Her ne kadar işimi yapıyorum demesine rağmen çocuklarını Taekwondo Sporu’na gönderen ailelerin tepkisini çekmektedir. Bu konunun en kısa zaman da gündeme gelerek çözülebilmesi ve aile şirketi konumundan uzaklaştırılması, şeffaf ve adaletli bir ortamın oluşması için gereken neyse yapılacağı inancındayız.” (Savaş Eskici)