STK'lar burada, Milletvekilleri nerede

Edirne Ortak Çalışma Grubu'nun 'Önyargılar Giremez' sloganıyla başlattığı Milletvekilleri Sivil Toplum Buluşmaları toplantılarının üçüncüsünü yaptı. Türkiye'de çok sayıda ilde yapılan toplantılara milletvekillerini katılımı sağlanmakta. Oysa Edirne Milletvekillerinin üçüncüsü yapılan toplantılara katılmamaları katılımcı Sivil Toplum kuruluşları tarafından üzüntüyle karşılandı.

Edirne Ortak Çalışma Grubunun Milletvekilleri Sivil Toplum kuruluşları Buluşmaları toplantılarının üçüncüsü yapıldı. Üçüncü toplantıya Edirne milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapılan toplantıya çok sayıda sivil toplum kuruluşu katıldı. Edirne Ortak Çalışma Grubu adına Yavuz Göktaş’ın katılımıyla yapılan toplantıda, Edirne’nin turizm konusundaki eksiklikleri, ne yapması gerektiği ve Edirne’nin 1, 5 ve 10 yıllık turizm planlarının yapılması gerektiği konuları konuşuldu. Edirne’nin sorunlarının konuşulduğu toplantıya Edirne’nin 4 milletvekiline de uzun süre önce davet gönderilmesine rağmen katılmadılar. Sivil Toplum Kuruluşları ile milletvekillerinin buluşmasının amaçlandığı ve “artık  5 yılda bir değil her ay milletvekillerini Edirne’de görmeyi” amaçlayan toplantılarda milletvekilleri gösterdikleri bahanelerle toplantıya katılmadılar. Toplantıya katılan STK’lar ise milletvekillerinin katılmamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek bundan sonraki toplantıya milletvekillerinin katılmasını beklediklerini bildirdi.
Toplantıda gündem konusu turizm hakkında önemli konular konuşuldu. Turizmin gelişmesi için öncelikle eğitimin, altyapının, denetimin ve eşgüdümün sağlanması gerektiği vurgulandı. Edirne halkının ve esnafının turizm konusunda eğitilmesi gerektiğinin vurgulandığı toplantıda şunlar konuşuldu:
“Edirne’de turizm konusunda geliştirilmesi gereken önemli konular arasında eğitim bulunmakta. Ayrıca turizm konusundaki kurum ve kuruluşlar birbirleriyle bağ kurmalı. Edirne’ye her zaman turist gelmekte. Edirne turizm konusunda büyükbir potansiyele sahip. Bu potansiyelin kentte yaşayan vatandaşlar tarafından farkına varılması gerekli. Bunun içinde eğitim gerekli. Ayrıca esnafında eğitilerek turiste iyi hizmet etmesi gerekli.
Edirne’de bulunan tarihi dokunun kent halkı farkında değil. Bizler burada yaşayanlar olarak bunun farkında değiliz. Bu kültür mirasının kent halkına getiri sağlaması için çaba harcanmalı plan ve projeler geliştirilmeli. Bunlar da Edirne’de yapılmalı. Edirne dışında yapılan planlar ve projeler kentin dokusuna zarar vermekte. Bunun milletvekilleri tarafından iyi takip edilmesi gerekli.”
Toplantıda ayrıca İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırı da kınandı. (mhç)