"Suçlular bulunduğunda kamu malına zarar vermek suçundan kanuna teslim edilecek"

'Suçlular bulunduğunda kamu malına zarar vermek suçundan kanuna teslim edilecek'

Kırklareli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Başkanlık makamından yapılan bir açıklamayı gazetemize sundu. Açıklamada, Süpürgeciler Sitesi’nde bulunan dükkan camlarının kişi ya da kişilerce kırılması, “üzücü” olarak nitelendirilirken, suçlular bulunduğunda kamu malına zarar vermekten kanuna teslim edileceği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi; 

‘Belediye Başkanımız Cavit Çağlayan'ın Kırklareli'ne kazanım projeleri kapsamında bulunan, büyük özveri ve emekler ile tadilatı, tamiratıyla yakından ilgilendiği ve toplumsal kullanım alanı haline dönüştürdüğü '

'Süpürgeciler Sitesi Projesi'' sona yaklaştığı süreçte, bu güzel projeye gölge düşürmek isteyen ve kamusal alana zarar veren zihniyetlerin kimler olduğu merak konusu.

Burada bulunan dükkânlara ait camları kıran zihniyet kamusal alana verdiği zararı hesap edememektedir. Ülkemizin dahi dar boğazda olduğu bu süreçte Belediye Başkanlığımız ve Halkımıza bitirilmiş bir iş ile ilgili tekrar maliyet yüklemişlerdir. Hangi mantık içerisinde hareket edilmiştir?  Bu zararı verenler bilmelidirler ki, bu maliyet onlarında ceplerine zarar verecektir.

Belediye Başkanlığımız Başkanlık Makamından yapılan açıklamada;

''Vatandaşlarımızın içinde bulundukları durum her ne olursa olsun kenetlenme gerektiren, bir olma birlik olma zamanı olan bu günlerde kamusal binalara verilen zararların kendi ceplerinden çıkacak vergi ve ödemeler ile telafi edildiğini ve durumda ortak yaşam ve kullanım alanlarına saygı göstermek gerekliliğini hatırlatmak isteriz. Suçlular bulunduğunda kamu malına zarar vermek suçundan kanuna teslim edilecektir’ denildi.”