Suçun önlenmesinde Kanunlar mı daha etkili? Yoksa eğitim mi?

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu 'Suçun önlenmesinde Kanunlar mı, eğitim mi daha etkili?' konulu münazarada öğrencilerin performansı izleyenleri şaşırttı.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü 10 Mart Salı günü Halk Eğitim salonunda “Suçun önlenmesinde Kanunlar mı, eğitim mi daha etkili?” konulu münazara düzenledi. Münazarada Kırklareli Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu eğitimin suçun önlenmesinde daha etkili olduğunu savunurken Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu’ da suçun önlenmesinde Kanunların daha etkili olduğunu savundu.
Havva Bayraktaroğlu, Çisem Altınova, Arzu Önemli, Tuğba Gümüş ve Deniz Saraç’ın jürilik yaptığı münazarada her yarışmacıya en az 3 en fazla 5 dakika konuşma süresi tanındı. Yarışmacılara bilgisayar gösterimi imkanı da verildi. Münazaraya başlayan taraf Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu’nu temsil eden öğrenciler oldu. Daha sonra münazara karşılıklı soru ve cevaplarla devam etti. Öğrencilerin performansı bir Avukatın müvekkilini savunduğu performanstan farksızdı. Yarışma sonunda ise Öğretmen Erol Kurt’un çalıştırdığı Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu Öğrencileri Buse Kılıç, Feray Tunca ve Sevinç Bodur kazanan taraf oldu. Münazarayı kazanan öğrenciler Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil’in elinden hediyeler aldılar. Kaybeden gruba da teselli armağanı olarak kitap armağan edildi.(ay)