Şükrü Çölgeçen, 5 yılda yaptıklarını anlattı

Büyükmandıra Belediye Başkanı ve yeniden Başkan adayı olan Şükrü Çölgeçen, gazetemize, Başkanlığı boyunca yaptıklarını anlattı.

Aydeniz Dereli

Büyükmandıra Belediye Başkanı ve yeniden Başkan adayı olan Şükrü Çölgeçen ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Çölgeçen, 1 dönemlik Belediye Başkanlığı süresince yaptığı çalışmalar anlattı.
Çölgeçen şöyle konuştu;
“Biz, belediye seçimini kazandıktan sonra koltuğa oturduk ama oturmak için gelmedik. O günden bu güne kadar hala çalışıyoruz. Büyük Mandıra’nın sorunları 5 yıla sığmadı. Büyükmandıra köydü. Önceki dönemde şunun eli değsin, bunun eli değsin diye ifade ederlerken ben o dönemde meclis üyesiydim. Ama ikaz ettiğim halde bazı sorunlar yaşadık. İnsanları bölmeye, particilik yapmaya, kişileri bölmeye kalkışıldı. Büyükmandıra’ya yakışmayan davranışlardı. Sonunda böyle bir zamana geldik, biz partiden ayrıldık ilk dönem. Mecburen Belediye Başkanı adayı olduk ve seçildik. Daha ilk 2 ay içerisinde bazı politikacılar, “Şükrü Başkan neden bu kadar acele ediyorsun? Azıcık belediyeciliğini son 2 yılda yaparsın göz boyarsın seçimlere o şekilde girersin” dediler. Ama ben öyle değilim “5 yıl yetmeyecek bize” dedim. Çünkü Büyükmandıra’nın sorunları gerçekten zor. Büyükmandıra’nın %80’i çamur içindeydi, yollar bozuktu, tabanı kötüydü. Geçmiş arkadaşlarımı kötülemiyorum, her gelen bir şey yapmış ama yeterli değil. Biz ekip arkadaşlarımızla öyle güzel çalışmalar yaptık ki Büyükmandıra’nın %95 yolunu bitirdik. Ben geldiğimde belediyemizin araçlarının hiçbirisi çalışmıyordu. Belediyenin kasasında paramız da azdı. İlk 2 ayımızda kendi firmamdan kamyon aldım şoförüyle beraber bakımını yaptırdıktan sonra işe saldık kamyonları. Kendi firmama ait araç ve şoförleri belediyeye külfet getirmeden kullandırdım. 2 ay böyle oldu, az bir zaman sonra Belediyeye hemen yeni bir kamyon aldım. Birkaç yıl sonra 2 metreküplük yükleyici kepçe aldık.
Seçim öncesi Büyükmandıra’nın geleneksel güreşlerini yapmak için söz verdik. Gün geldi çattı, kasada onu yapacak paramız yoktu. Sonra Çölgeçen firması sponsor oldu biz bu güreşlerimizi 2 yıl yaptık. O dönemde güreşleri etkinlikleri bedelli yapılıyordu. Gördü ki çıkar yol yok hepsini biz bunu bedava yaptık ve 7-8 bin kişi geldi etkinliklerimize. Daha sonra 2 yıldan sonra başka sponsorlar da bulduk.
Şu anda tüm mahallelerin hepsinde çocuklara oyun parkları var. Tüm parklarda da halkın spor yapabileceği fitness grubu var, halk çok mutlu bu konuda. Seçim öncesi Büyükmandıra’nın geleneksel düğünleri var, meydan köy düğünü. Ancak kışın bu düğünler yapılamıyordu. Düşündüm araştırdım, seçimler öncesi de aklımda böyle bir fikir vardı. Üstü kapalı bir yer yaptırmak istedim. Mühendisler 300 bin TL fiyat verdiler, ancak ben bu işlerden anladığım için pahalı olduğunu düşünerek başka bir mühendisle görüştüm. En sonunda 700 metrekare olan bu yeri 100 bin TL’ye fiyat verdi, pazarlık yaptık ve 35 bin TL’ye burasını mâl ettik, her şeyi içinde sadece tabanının kilit taşı döşeme ve sömerleri belediyeye aitti.
Bu sene de cenaze aracımızın çok eski olduğunu gördük, yenisini kamyonet olarak aldık. Mevcut cenaze arabasını servise gönderdik yenilettik geçen hafta o da göreve başladı. Geçen hafta aldığımız kararlar, önümüzdeki hafta 27 kişilik bir otobüsümüz gelecek. Devlet Malzeme Ofisi’ne müracaatımızı yaptık. Büyükmandıra’nın itfaiyesi yoktu. Yaptığım araştırmalar; çevre ilçelerdeki belediyelerin aldığı itfaiyelerin bedellerine baktım ev uygun bir şekilde beldemize İtfaiyemizi de kazandırdık.”