Şükrüpaşa'da "yalnız" bir uzun atlamacı.

Edirne'nin atletizme kazandırdığı ender yeteneklerden birisi olan uzun atlamacı Ender Çağlayan, antrenörsüz, sponsorsuz tek başına inançlı mücadelesiyle dikkat çekiyor.

HABER MERKEZİ
13 yıldır atletizmle ilgileniyor
1989 Edirne doğumlu olan Ender Çağlayan, ilkokul çağlarından beri atletizm ile ilgilendiğini belirterek; “Şükrüpaşa İlköğretim Okulu 7. sınıfındayken atletizme başladım. 80.Yıl Lisesi’nde devam ettim. Kıkrpınar BESYO'da Atletizm Antrenörlük Bölümü’nde 4. sınıfa geçtim. Geçen yıl Şükrüpaşa'da bu pist olmadığından dolayı fazla antreman yapamadık, bu yüzden de yarışmalara katılamadım" dedi.
* 6.63 metre derecesi var
Türkiye rekorunun 8.08 metre olduğunu ifade eden Ender Çağlayan; “Buna rağmen şu an en iyi atlayışlarda 7.30 metrenin üzerine çıkılamıyor. Ben bu yıl 6.03 atladım ama en iyi derecem 6.63 metredir. Hedefim bu sene için 7.15'ler civarı, sonrasında Türkiye rekoru kırmak olacak. Şu anda burda antrenörüm yok, İstanbul’da eski uzun atlamacı Kenan hoca çalıştırıyor beni. Tabi İstanbul'a gidip gelmek bir öğrenci için çok zor oluyor” diye konuştu. (s)