Sulama kanalları boşa akıyor

Sulama kanalları boşa akıyor

Kırklareli Barajı’ndaki doluluk oranı her geçen gün düşerken, tarım arazilerinde kullanılan sulama kanalları gereksiz yerlere akıyor. Devlet Su Işleri(DSI) tarafından tarım sulamalarında kullanılan kanallar s.o.s vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda bir çiftçinin şikayeti üzerine öğrenilen gereksiz su kullanımları tepki toplamaya başladı. Kırklareli Merkez Ilçeye 7 kilometre uzaklıktaki Asilbeyli Köyü yakınlarında bulunan sulama kanallarının gelişi güzel bir şekilde kullanılması tarla yollarını da yaz ortasında çamur deryasına çevirmiş durumda.

Bir çiftçinin iddaasına göre Asilbeyli köylüleri tarafından kanallardaki ara geçişlerin açılmasıyla birlikte oluşan bu sorumsuz durum karşısında, sulama kanalları da görevini yerine getiremiyor.

Asilbeyli Köyü’nün güneybatısında yer alan tarım arazisi yakınında vuku bulan sulama krizi, tabiatın vazgeçilmezi olan suların boşa akmasına sebebiyet veriyor.

Sorumsuz sulama doğrultusunda tarım arazisi olmayan yerlerde ve yollarda irili ufaklı böğetler meydana geldiği belirtildi.