Sular altındaki çeltik tarlalarına inceleme

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, geçen hafta sağanak sonrası sular altında kalan çeltik tarlalarında incelemelerde bulundu.


Kaymakam Gürbüz, İlçe Tarım Müdürü Akif Şaban Gündüz, DSİ İpsala 114. Şube Müdürü Ünal Zengin, İl Genel Meclis Üyeleri Necmi Sınır, Zafer Doğan ile birlikte sular altında kalan çeltik tarlalarının bulunduğu Koyuntepe Köyü'nde incelemelerde bulundu.
Koyuntepe Köy muhtarı Ömer Kayan ve çeltik üreticileri tarafından karşılanan Gürbüz, ölü saha denen bölgedeki çeltik tarlarını yakından gördü.
Burada İlçe Tarım Müdürü Akif Şaban Gündüz ve DSİ İpsala 114. Şube Müdürü Ünal Zengin'den bilgi alan Gürbüz, krizleri fırsata çevirmek için yeni bir takım önlemler alınması gerektiğini bildirdi.
Bu sel baskının bir ay sonra yaşansaydı bu sıkıntının bu kadarı olmayacağını ifade eden Gürbüz, ''İnşallah kısa zamanda yaralar sarılır'' dedi.
Yaklaşık 900 dönüm çeltik tarlası sular altında kalan çeltik üreticisi Hasan Turgay da bölgede yaklaşık 8 bin dönüm çeltik tarlasının sular altında kaldığını ileri sürdü.
     Büyük zararı olduğunu vurgulayan Turgay, yapılacak girişimlerden de umutlu olmadığını belirtti. Turgay, ''Bu saatten sonra pek bir şey yapılacağını zannetmiyorum. Buradan çıkacak maldan da pek hayır geleceğine inanmıyorum'' diye konuştu.
Çeltik üreticisi Mehmet Kayan da Keşan'dan gelen sel sularının, ölü saha denilen bölgenin tamamını doldurduğunu ifade etti.
Koyuntepe Köyü'nde toplam 8 bin dönüm çeltik tarlasının sular altında kaldığını anlatan Kayan, Gala Gölü'nün, suyun önünü tıkadığını vurguladı.
Üreticinin perişan olduğunu ifade eden Kayan, devletin sele karşı önlem almasını savundu. aa